Трикове: Как да бъдеш супер продуктивен?

Автор: New Me

30 Юли 2019

Използването на вашето време е едно от най-съществените умения, които са ви необходими като човек, за да оцелеете. Да, сърфирането в интернет за забавни видеоклипове може да бъде весело на пръв поглед, но може да ви донесе и посттравматична депресия. Ако обаче прекарате времето си в учене на умение, от което бихте могли да се възползвате, ще се почувствате по-добре.

Да се научиш да прекарваш времето си продуктивно не е лесно, но ако се замислиш, всъщност не е толкова трудно. Всичко, от което се нуждаете, за да просперирате, е волята. Сега трябва да намерите причина да бъдете мотивирани. Мотивацията има различно значение за всички нас, просто трябва да намерите своето.

Открийте себе си

Знайте кои сте и бъдете наясно със своите умения, способности, вашите харесвания, темперамента си, всичко, което е необходимо, за да постигнете вашата цел.

Обикновено хората казват, че не са в работна фаза или отлагат задача от седмици. Въпреки че тази задача можеше да бъде приключена след час, но по някакъв начин не можете да намерите подходящия момент за нея. Това е добре, случва се на всички нас в някакъв момент от живота ни. Време е да проучите себе си. Знайте какво ви движи, какво ви кара да работите с часове.
 
Както казахме преди малко, два часа продуктивни работи ще ви накарат да се почувствате по-добре от един час, прекаран в разглеждане на клипове в интернет. Доверете се на себе си, можете да постигнете непостижимото. Всичко, което трябва да направите, е да оставите телефона си настрана и да започнете да работите.

Разбираемо е, ако в началото не можете да работите съсредоточено един час. В началото ще бъде не повече от 15 минути, но не се отказвайте. Времето ще се увеличава постепенно, а също така и вашата производителност.

Не се сравнявайте


Всичко отнема време. Бил Гейтс не стана милиардер за една нощ. Трябва да имате план и да го преследвате. Без да се сравнявате кой къде е или колко бързо е стигнал там. Вашият път си е ваш. 

Бъдете отворени за нови опити

Състоянието на ума е най-важното, за да започнете ново. Трябва да си отделите време да се изчистите от стари навици, да избистрите съзнанието си. Освен това се научете да разбирате проблемите и да приемате критиките. Много хора ще ви кажат, че не си заслужавате или не можете да постигнете нещо, но това е само защото те не са вие. Всеки човек е уникален по свой начин, просто трябва да поработите по своя начин, за да откриете тази уникалност във вас.
 
Калибрирайте себе си, изчислете и след това направете ход. Попитайте себе си, къде се виждате след година, какво трябва да направите, за да постигнете целта си и как планирате да постигнете тази цел. След като направите това, ще имате по-ясен образ на амбициите си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща