Тръпката си отива? Ето 6 знака

Photo by Stephen Cook on Unsplash

Photo by Stephen Cook on Unsplash

Автор: New Me

23 Януари 2018

Във всяка връзка има моменти на спад, но само от вниманието и усилията и на двамата партньори зависи проблемите да бъдат преодолени. 

Как да забележите навреме дали тръпката в отношенията ви си отива? Просто следете за знаците...

Липса на интерес. Ако някой от партньорите или и двамата не се интересуват какво се случва в ежедневието на половинката, нещо просто не е както трябва. Не става въпрос за единичните случаи, в които някой е уморен или изнервен от работа и просто не му се говори, а за модел на поведение, в който случващото се през деня на другия просто не е важно.

Вижте още: Изкуството да бъдеш сам! И щастлив!

Нежелание да се прекарва повече време заедно. Разбира се, всеки има нужда да се вижда с приятели редовно и да отделя достатъчно време за себе си и хобитата си. Но приоритет в една сериозна връзка би трябвало да са отношенията с партньора и ценното време, прекарано заедно. Ако обаче някой от партньорите го възприема като неприятно задължение и бреме, то значи чувствата са охладнели.

Вижте още: Как да познаем, че ни изневеряват?

Липса на интимност. Не е казано, че сексът трябва да е част от ежедневието ви всеки ден или да го правите по "сгъстен" график, за да си доказвате нещо. Но ако липсата на интимност е осезаема и продължителна в отношенията ви, то това трябва да ви светне червена лампа. Да не говорим за ласките между партньорите - целувка, погалване, прегръдка - неща, които двама души, които се обичат, изпитват нужда да правят всеки ден.  

Вижте още: Щастлива и дълга връзка? Провери пак!

Не поема отговорност. Когато партньорът започне да бяга от отговорност и не иска да поема задължения, свързани с дома, половинката и връзката като цяло, то значи намеренията му вече не са особено сериозни. А ако поискате да се ангажира повече, следва неразбиране или скандал. Хората, които обичат, се стремят да помагат в различни ситуации на човека до тях.

Без бъдеще. Когато не фигурираме в бъдещите планове на партньора, това обикновено значи, че не възприема връзката много сериозно и не смята, че отношенията са особено значими за бъдещето му, затова и нямат място сред приоритетите в него. 

Вижте още: Лошите навици, които убиват секса

Неуважение. Поне в началото на връзката всеки се стреми да показва най-доброто от себе си и да се представи по най-добрия начин - всички сме мили, добри и усмихнати. С времето и рутината, усилията понякога намаляват, особено във връзките без много чувства - там промяната е много видима и страшно бърза. И все пак, колкото и да са охладнели отношенията, неуважението не е нещо, което трябва да се пренебрегва или търпи. Напротив, то е може би най-ясният сигнал, че връзката с определен човек се е провалила и няма смисъл да се инвестират повече чувства и време в нея. А е време за промяна...

Вижте още:

Тези фрази издават, че любовта си е отишла

7 чести грешки при скандал с партньора

Изгради здрава връзка само за 10 минути

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща