Твърде зает е мит

Автор: New Me

12 Юни 2019


Истинските приятели никога не са твърде заети, когато наистина се нуждаете от тях. Представете си това: писали сте текстово съобщение до ваш приятел за рождения ви ден, но не получавате отговор. Три дни след партито ти най-накрая ще получиш отговор. "Хей, извинявай, че не успях да дойда, надявам се, че е било страхотно!".

Случвало ли ви се е? Сигурно, ако не същото, то поне сходно.  И твърдението, че са заети, е пълна лъжа.

Не ни разбирайте погрешно. Има хора, които наистина са затрупани със задължения, но нищо не пречи да отделят време и да предупредят човек. 

Твърде зает е мит

Да, онова извинение „Бях твърде зает“ е пълна измама. Никой не е толкова зает, че не може да вдигне телефона, за да изпрати текстово съобщение. Вашите приятели са тези, които ви дадоха време от деня си за отговор, дори за да откажата партито. но ще се реваншира в следващите дни, като се видите само двамата. 

Никой не е толкова зает, че не може да се появи на парти, да има хоби, да проследи плановете и да живее живота си. Реалността е, че те просто намират време за други хора и неща, които са по-важни за тях. Хората имат право да правят това. Те решават какво е по-важно и ако не сте вие, трябва да живеете с това. Наистина няма голяма полза от преследването на хора, които отнемат дни, за да отговорят на текстовите ви съобщения, или просто не отговарят.

Истинските приятели не са твърде заети. Те знаят, че „прекалено зает” е куцо извинение, а освен това, как може някой да е твърде зает за вас?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща