Уникалните плажове по света, до които трябва да се докоснем

Автор: New Me

10 Март 2019

 

Докато повечето пътешественици обикновено търсят девствени плажове с най-сините води и най-белите пясъци, по-авантюристите сред тях търсят нещо уникално и може би малко странно. Ако сте авантюристичен пътешественик или просто търсите несравним плаж, това са уникалните места из света, които трябва да бъдат в списъка ви. 

 

Плажът Glow-In-The-Dark, Vaadhoo, Малдивите


Този плаж със сигурност изглежда отвъд света. Звездният небесен вид на бреговете на този плаж на Малдивите е причинен от биолуминисцентния фитопланктон. Тези същества са твърде малки, за да се видят поотделно, но събрани заедно, те създават великолепно светлинно шоу.  

Glass Beach, Калифорния, САЩ


Колкото и зашеметяващо да изглежда днес стъкленият плаж в Калифорния, неговият произход се крие в едно по-тъмно минало. Преди много години местните жители хвърляли отпадъците си в тези води. Стъклото, което сега виждаме по целия бряг, е от отпадъчни материали, които са били изхвърлени обратно на брега и непрекъснато са били полирани от водата.

Зелен пясък, Куру, Френска Гвиана


Този плаж в Куру, Френска Гвиана не е типичен плаж с жълт или бял пясък. Това, което прави този плаж зашеметяващ, е зеления пясък на брега му.

Скритият плаж, Мариета, Мексико

Едно от най-забележителните чудеса на Мексико. Плая дел Амор, която се превежда като Beach of Love, по-известен като Скрития плаж, се крие в пещерата с голям отворен покрив, който позволява на слънчевата светлина да навлиза.

Розовият пясъчен плаж, Бахамски острови


Не е изненадващо, че младоженците се стичат до тези розови плажове на Бахамите. В края на краищата, това, което може да бъде по-романтично от островния рай, са розовите пясъчни плажове.

Giants Causeway Beach, Ирландия

Тези интересни колони, образувани преди 50 милиона години, са резултат на базалтова лава, която се издига на повърхността и се напуква по време на процеса на охлаждане и втвърдяване.

Shell Beach, Шарк Бей, Австралия

Поради високата соленост на морската вода, естествените хищници на кукуларската мида не живеят в тази област. Това са техните черупки, които правят този плаж толкова специален.

Морска пещера Бенагил, Португалия

Брегът на Алгарве се състои от варовик, който ерозира лесно поради постоянната сила на водата, като по този начин образува зашеметяващи морски пещери като тази.

Плажът на Катедралата, Рибадео, Испания

Тези хипнотични катедрални арки се формират от постоянното изливане на вода в продължение на хиляди години.

Плажът с боулинг топка, Калифорния, САЩ

Уникални каменни кълба обсипват плажа, разположен по крайбрежието на Калифорния Мендочино. Най-доброто време за посещение на този плаж е по време на ниските приливи и отливи, когато водата се отдръпва, за да покаже тези невероятни образувания.

Плаж Навагио, Закинтос, Гърция

Плажът Навагио е един от най-известните и най-сниманите плажове в Гърция. Той се нарича плаж-корабокрушението поради наличието на разрушен кораб MV Panagiotis, за който се смята, че е бил използван за контрабанда на цигари, вино и жени.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща