В кухнята на Страхил: Крем карамел със стевия

Photo by Michaela Baum on Unsplash

Photo by Michaela Baum on Unsplash

28 Май 2020

Днес ви отвеждаме в Кухнята на Страхил, където един от най-добрите фитнес инструктори у нас ще ви покаже как да си приготвите един от най-любимите десерти, като вместо захар използвате стевия.

Продукти:

4 яйца на стайна температура

500 мл прясно мляко на стайна температура

100 г стевия на прах

1/2 ч.л. ванилия

50 г захар (за карамела)

10 г вода (за карамела)

Приготвяне

1. Яйцата се разбъркват със стевията на бавна степен с мискер. След като стевията се разтвори, добавяме ванилията.

2. В сместа сипваме на тънка струя прясното мляко, като през това време се бърка с миксера, за да не стане кремът ни на шупли.

3. За приготвянето на карамела сипваме в тенджерка захарта и водата, като не трябва да бъркате през това време, докато не видите, че карамелът е напълно готов.

4. Изсипвате на дъното на формичката по 1 с.л. карамел, а след като изстине, изливате отгоре и готовата смес.

5. Крем карамелът се пече в тавичка с вода, на фурна с вентилатор, на 150 градуса за около 60-75 мин.

Повече подробности за рецептата и калориите в един крем карамел вижте във видеото: 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща