В кухнята с Веси: Цитрусова сангрия

Снимки: http://bg.vessysday.com

Снимки: http://bg.vessysday.com

08 Ноември 2018

Още страхотни рецепти от Веси Спасова вижте тук

Няма нищо по-лесно от тази изключително бърза и супер вкусна напитка.

Може би повечето от вас се сещат за греяно вино, когато става дума за наближаващите студени месеци и Коледа, но аз ви предлагам да направите студена и ароматна сангрия за тазгодишните празници – лека, пълна с аромати, вкусна, бърза и красива.

Всъщност в сангрията можете да добавите не само цитрусови плодове, а също така ябълки, малини, боровинки, ананас; можете да я направите още по-лека (с по-малко вино) или по-силна (с повече вино); да добавите десертно вино или любим ликьор – вариантите са безброй, затова ви предлагам да опитвате по малко, докато не стигнете до вашия най-любим вкус.

sangriq.jpg

***Време за приготвяне: 15 минути
Продукти за сангрията (4 големи чаши):

1/2 бутилка бяло сухо вино (350 мл.)
250 мл. студен чай праскова
Сокът от един портокал, прецеден през фина цедка
1 супена лъжица мед (ако не е достатъчно сладко на вкус)
1 портокал, нарязан на шайби
1 лимон, нарязан на шайби
1 лайм, нарязан на шайби
1 мандарина, нарязана на шайби
1 малко парче пресен джинджифил, нарязан на парчета
1 пръчка канела
Лед
Мента (за декорация)

Сложете всички продукти без леда в голяма кана. Разбъркайте и оставете в хладилник за около час. Преди сервиране добавете лед и украсете с прясна мента.

Бележки: овкусете сангрията по вкуса ви – можете да я приготвите с леко червено вино, ако желаете, да добавите повече мед и студен чай или обратното.

Можете да добавите и други видове плодове – ябълки, ананас, малини и т.н.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща