http://bg.vessysday.com

http://bg.vessysday.com

29 Март 2018
Добави в любими

В кухнята с Веси: Домашна бисквитена торта с маскарпоне, нутела и бейлис

Още страхотни рецепти от Веси Спасова вижте тук

Продукти:

1 пакет бисквити (каквито ви харесват)

250 грама маскарпоне

200 мл. сладка сметана (течна)

200 мл. мляко

100 мл. бейлис

100 грама пудра захар

1 чаена лъжица екстракт от ванилия

Нутела (на корем)

Шоколад (настърган за гарнитура)

Бита сметана (по желание)

masc2.jpg

Приготвяне:

Разбийте сметаната в голяма купа. Добавете маскарпонето, ванилията и половината от захарта. Разбийте добре с миксер, докато всички съставки са добре смесени. Ако обичате сметана, можете съвсем спокойно да удвоите дозата. Така кремът ще стане още по лек и пухкав.

Изберете съд за сервиране – аз ползвах голяма чаша на столче (20 см диаметър), можете да ползвате също тавичка, или няколко малки индивидуални десертни чашки.

masc3.jpg

Смесете млякото, бейлиса и останалата част от захарта.

Потопете бисквитите в млякото. Оставете за 20-30 секунди, за да попият от млекцето (бъдете внимателни, да не ги оставите прекалено дълго и да се разкашкат).

Поставете един ред от напоените бисквити в съда за сервиране. Поръсете с нутела и покрийте с крема.

Повторете тези стъпки, докато кремът и бисквитките свършат – един ред бисквитки, един ред крем, един ред бисквитки и т.н....

masc4.jpg

Украсете с бита сметана и настърган шоколад, плодове или ядки.

Оставете в хладилника за няколко часа, за предпочитане за през нощта.

masc5.jpg

Предишна Следваща