В кухнята с Веси: Топъл пикантен шоколад

http://bg.vessysday.com

http://bg.vessysday.com

20 Декември 2018

Още страхотни рецепти от Веси Спасова вижте тук

Това е един от най-ароматните топли шоколади, които съм приготвяла и пила. Рецептата е с дъх на зима, ароматни зимни подправки, които са в абсолютен унисон със студеното време и празничното настроение, което ни носи месец Декември.

Насладете се на тази изключително лесна рецепта в компанията на любими хора, през уикенда, дори на открито.

Продукти:

300 мл. прясно мляко

50 грама сурова захар мусковадо

50 грама млечен шоколад

1/3 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаена лъжичка канела

1/3 чаена лъжичка индийско орехче

100 мл. сладкарска сметана

1/3 чаена лъжичка канела

Приготвяне:

В малка тенджерка загрейте млякото и захарта на средно-висока температура. Гответе докато се разтопи захарта, след което добавете шоколада, пипера и канелата. Разбърквайте периодично докато шоколадът да се разтопи.

Когато сместа започне да ври, намалете температурата на котлона до средна и оставете да къкри 5 минути, след което свалете от котлона.

Разпределете шоколада в две чаши и оставете настрана.

Разбийте сметаната и канелата до меки върхове и украсете шоколада с нея.

Бележка: можете да сервирате шоколада студен с лед, ако желаете.

Spiced-hot-chocolate-1-2.jpg

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща