В кухнята с Веси: Здравословни бананови палачинки

http://bg.vessysday.com

http://bg.vessysday.com

15 Март 2018

Още страхотни рецепти от Веси Спасова вижте тук.

Откакто приготвих първата доза от тези палачинки съм пристрастена към рецептата. Тези палачинки са здравословни, лесни и бързи за приготвяне, и най-важното - много вкусни.

Тестото се приготвя за нула време, а печенето може да се ускори, ако използвате по-голям тиган, в който да печете по няколко палачинки наведнъж.

pal2.jpg

Относно съставките – можете да използвате мляко по избор, може да е ядково, кокосово или соево, като в зависимост от млякото можете да придадете на палачинките и допълнителни аромати. Можете да използвате сурова захар вместо мед или кленов сироп. Ние ползваме много често мед като заместител на захарта, но вие можете да изберете и друг подсладител в зависимост от вашия вкус.

Моля ви, не пропускайте да разбиете белтъците… те ще придадат на тези палачинки точно този обем и лекота, от който имат нужда, тъй като се използват овесени ядки вместо бяло брашно.

Пожелавам ви приятна и вкусна закуска!

pal.jpg

Продукти (за около 20 средни палачинки):

200 грама фини овесени ядки (без глутен)
2 големи банана
150 мл. мляко
1 чаена лъжичка канела
2 супени лъжици мед (агаве, кленов сироп, сурова захар)
Щипка сол
3 големи белтъка

pal4.jpg

Приготвяне:

В кухненски робот, смелете ядките на брашно (дори и да не са супер фино смлени, не е проблем). Добавете бананите, млякото, канелата, меда и разбийте в робота докато се смесят добре. Оставете тестото да почине 10 минутки.

***Ако нямате кухненски робот, пасирайте бананите с ръчен блендър, след което към тях добавете всички останали продукти.

***Ако нямате ръчен блендър, намачкайте бананите с вилица, след което към тях добавете всички останали продукти.

Междувременно разбийте белтъците на сняг и ги добавете към банановата смес нежно и внимателно, разбърквайки с гумена шпатула.
Намазнете тигана с олио/кокосово или друг вид масло по избор и изпечете палачинките на средна температура, една по една или в по-голям тиган няколко палачинки наведнъж.

***Използвайте голяма лъжица за да изсипвате тестото в тигана. Не правете палачинките много големи, защото ще се натрошат при обръщането. размера на една палачинка трябва да е с диаметър на една чаена чаша.

Сервирайте с пресни плодове, мед, кленов сироп, агаве или нещо друго по избор.

pal3.jpg

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща