Вече не те обича, ако прави това

Photo by Manuel Meurisse on Unsplash

Photo by Manuel Meurisse on Unsplash

Автор: New Me

18 Юни 2019

Понякога, когато сме във връзка, си затваряме очите за някои сигнали, които партньорът ни дава с поведението си. Ако все пак искаме да хванем проблема навреме и да спасим отношенията си, трябва да сме по-наблюдателни.

Ето сигналите, че другият се отдалечава от нас и най-вероятно вече не ни обича.

Не му е интересно. Това е най-лесно да се долови, защото постепенно други, по-забавни за партньора ни неща, изместват времето, прекарано заедно. Дали ще са приятели, работа, хоби, просто е все по-видимо, че времето с нас вече не му е приоритет.

Вижте още: Как порното влияе на семейния живот?

Избягва въпроси за бъдещето. Без значение дали е за планирането на следващата ви лятна почивка или за да обсъдите бъдещите си планове като двойка. Ако тези въпроси се избягват, значи просто половинката ни не е сигурна дали изобщо иска тази връзка да продължава.

Увеличава дистанцията. Шегите, разговорите, писането на съобщения и обажданията осезаемо намаляват. Сякаш другият се опитва да увеличи дистанцията и да си даде време и пространство, за да обмисли нещата.  

Вижте още: 6 любови, които всеки среща в живота си

Защитно поведение. Когато поискате да поговорите за проблема, половинката ви или се разстройва, или започва да се държи отбранително и гузно, или отчаяно се опитва да смени темата. Просто не се чувства комфортно да говори с вас за чувствата си и не знае как да изрази онова, което се случва между вас.

Просто не сте щастливи заедно. Или поне единият във връзката видимо не се чувства добре. Сякаш нещо тежи между вас, но не знаете как да го обясните, без да се обидите или нараните взаимно. В такъв случай е най-добре да потърсите по-добър подход да стигнете отново един до друг или да изясните отношенията си, преди да е станало твърде късно.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща