Вкусно: Фритата за перфектния брънч през уикенда

Photo by Sara Dubler on Unsplash

Photo by Sara Dubler on Unsplash

Автор: New Me

09 Май 2019

Всички обичаме мързеливите съботи и недели, когато можем да си поспим до по-късно и да станем от леглото единствено за едно божествено хапване. Затова ви предлагаме нашия вариант за брънч, вдъхновен от рецепта на великия Гордън Рамзи, но променен с продукти по наш вкус. Вие можете да направите абсолютно същото за вашата комбинация между закуска и обяд (брънч), като заложите на любимите си продукти.

Ето какво ви трябва за тази изкусителна и наистина лесна рецепта.

Продукти:

7 яйца

1-2 с.л. зехтин

5-6 резена бекон

1-2 червени чушки

грах

2-3 стръка зелен лук

пармезан (за настъргване)

спанак

моцарела

сол

черен пипер

Приготвяне:

1. Включете котлона на средна към силна температура и добавете зехтина. 

2. В тиган (или в друг кръгъл съд, който след това ще можете да сложите във фурната) сипете нарязания на малки парченца бекон. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Когато започне да пуска мазнината си, добавете нарязаната на лентички червена чушка.

3. Намалете котлона и разбърквайте добре, докато чушката омекне, а беконът започне да хваща златист загар. След това добавете зеления лук и продължете да разбърквате. 

4. В купа счупете 7-8 яйца и настържете пармезан на вкус (добре е да е повече). Овкусете с черен пипер и разбийте сместа много добре.

5. В тигана добавете граха и спанака, за да придадете свеж пролетен вкус на вашата фритата. Накъсайте едно парче моцарела и я добавете при зеленчуците и бекона. 

6. След като сте разбъркали добре, изсипете бавно и равномерно сместа от разбитите яйца в тигана. Размесете добре с останалите съставки, за да достигне сместа до дъното на съда. 

7. Накрая настържете отгоре пармезан или друго сирене на вкус и сложете вашата фритата във фурната за около 5 минути.

Вашият перфектен брънч за мързеливия уикенд е готов. Насладете му се.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща