Вкусно: Как да си направим разкошни джинджифилови сладки?

Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash

Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash

Автор: New Me

01 Ноември 2018

Днес ще ви предложим една страхотна рецепта - как да си приготвите джинджифилови сладки, при това бързо и лесно.

Не са необходими никакви по-особени знания в кухнята, нито пък сложни съставки. Така че да започваме...

Продукти:

2 чаени чаши брашно

2 чаени лъжици джинджифил на прах

1/2 чаена лъжичка канела

1 чаена лъжичка готварска сода

1/2 чаена лъжичка смлян карамфил

щипка сол

1 чаена чаша захар

1 яйце

3/4 чаена чаша размекнато масло (на стайна температура)

1/4 чаена чаша меласа (или мед)

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете в купа брашното, джинджифила, содата, канелата, карамфила и солта.
  2. В друга голяма купа смесете добре маслото със захарта. Добавете яйцето и разбийте с миксер. Сложете лъжичка вода и добавете и меласата (меда). Отново разбийте добре.
  3. Към течната смес добавете сухата и разбъркайте, докато се образува меко тесто.
  4. С набрашнени ръце направете топчета от тестото, големи колкото орех, и ги оваляйте в купичка с бяла захар.
  5. Намажете с масло/олио/зехтин или сложете хартия за печене в тава, след което наредете топчетата тесто, но не много близо едно до друго.
  6. С дъното на чаша леко сплескайте топчетата, за да добият точната форма.
  7. Печете около 10 минути
* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща