Вкусно: Канелони със спанак и рикота

Image by Hebi B. from Pixabay

Image by Hebi B. from Pixabay

Автор: New Me

21 Март 2019

Предлагаме ви едно много бързо, а толкова вкусно ястие с усещане за Италия. С него ще оставите всички впечатлени и със сигурност ще запомнят канелоните, които сте им приготвили. За целта можете да използвате дори готови канелони, за да спестите време, а ефектът пак ще е страхотен.

Продукти:

пакет канелони
доматено пюре
пармезан на вкус
моцарела - 1 опаковка
рикота - 500 г
бейби спанак
скилидка чесън
зехтин
сол
черен пипер
босилек
риган

Приготвяне:

1. В голяма тенджера с вряща вода слагате канелоните, като добавяте и една лъжица сол.
2. Докато се варят, загрявате зехтин в тиган, смачквате скилидка чесън в нагорещената мазнина, след което добавяте и бейби спанака. Хубаво разбърквайте, докато стане готов и омекне.
3. Извадете готовите канелони от тенджерата и ги сложете в студена вода, за да се охладят и стегнат.
4. Спанакът нарежете на дребно и го изсипете в купа. Добавете рикотата, сол, пипер и настържете пармезан на вкус. Нарежете няколко листа пресен босилек и ги сложете в сместа. Разбъркайте всичко много добре.
5. В не много голяма тавичка за печене сипете доматен сос, колкото да покриете дъното, но без да е прекалено много. Ако не е с незалепващо покритие, преди това намазнете леко тавичката.
6. С пош напълнете канелоните със сместа от двете страни, за да се запълнят хубаво. След това ги наредете в тавичката. Поръсете с ригат отгоре, а после сложете още един тънък пласт доматен сос, за да ги покриете. 
7. Настържете моцарела и пармезан върху доматения сос, докато се скрие напълно. Покрийте ястието с фолио.
8. Пече се на 200 градуса с вентилатор за 30 минути, а в последните 10 махнете фолиото, за да се запекат добре сирената отгоре. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща