Време е за секс!

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

16 Ноември 2017

На всеки се е случвало да не е в настроение за нежни ласки или бурна нощ с любимия. Важното е обаче нежеланието ви за секс да не се превръща в рутина. От това няма да спечелите нито вие, нито половинката, нито връзката ви. 

Затова ще разгледаме някои от най-честите пречки пред това да се настроим за секс и как да ги преодолеем. 

Ако проблемът е в това, че все правите едно и също и вече ви става все по-безинтересно, задължително трябва да заложите на нещо ново. Не е казано да следвате сюжет на порно филм. Напротив, вложете малко креативност – познавате себе си и човека до вас. Направете си изненада, която да достави несравнимо удоволствие и на двама ви. А разнообразието ще засили и желанието ви.

Вижте още: Искате щастлива връзка? Стойте далеч от тези хора!

Друг вариант е ежедневието толкова да ви погълне, че да пренесете проблемите вкъщи. Винаги ще имате страшно много работа, задачите вкъщи няма да се свършат, нито пък проблемите. Решението в този случай е да си вземете романтична почивка и да отидете някъде само двамата с половинката си. Далеч от проблеми и ежедневие, отдайте се само един на друг и прекарайте времето заедно по най-страстния възможен начин. 

Ако сте се отчуждили, подходът ви да се настроите на една вълна в секса трябва да е съвсем различен. Опознайте се отново и се сближете емоционално. Оттам нататък сексът няма да е неловко и странно занимание помежду ви. 

Вижте още: 10 брутални истини за връзките

Проблем номер 4 – не харесвате тялото си. О, да. Това съвсем не е присъщо само за тийнейджърите. Винаги ще имаме периоди в живота си, в които да не сме напълно удовлетворени от начина, по който изглеждаме. Но е факт, че ако не се чувстваме добре в кожата си, не сме спокойни и не се наслаждаваме на секса, това ще се усети от човека до нас. Затова решението е да поработите малко върху себе си. 

Помислете за нещата, които харесвате в себе си и се фокусирайте върху тях. Мислете позитивно и едновременно с това не се предавайте. Опитвайте се да променяте нещата, които не ви допадат – в рамките на нормалното, разбира се. Ако не се научите да обичате себе си и тялото си, няма как да накарате друг да ви пожелае. 

Следващата причина е да не ви харесва нещо конкретно в секса с партньора ви. Най-добрият вариант е да го обсъдите, за да можете да решите проблема и да продължите нататък. Ако пък е проблем, който не може да бъде решен, поне ще се изясните. 

Вижте още: Защо изневеряваме?

И накрая – ако нежеланието ви за секс остава, не е зле да се консултирате с лекар. Понякога зад този привидно несериозен проблем се крият различни здравословни проблеми и причини, които не са за подценяване. Така например може да издава хормонален дисбаланс, депресия, тревожност. При мъжете би могло да е свързано с диабет или болест на сърцето. Понякога и приемът на определени лекарства – като такива за кръвно или антидепресанти, може да намали желанието за секс. 

Вижте още:

Несексът и неградът: От какво се интересуват мъжете при запознанство

7 признака, че той си пада по теб...много!

Защо не срещаме любовта?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща