Времето, прекарано сами, ни прави продуктивни

Автор: New Me

16 Юли 2019

Да бъдеш продуктивен е много трудно, когато имаш толкова много развлечения в близост до теб. Приятели, семейство и социални мрежи...често ни отвличат вниманието. Нека се съсредоточим върху това, как можем да бъдем продуктивни и как сами да си помогнем в това начинание.

Да бъдеш сам може да направи чудеса за теб, мисли и идеи идват при теб, когато мозъкът ти е погълнат от собствените ти размишления. Но имайте предвид, че ако сте сами и сте самотни, това са два различни пътя, може би не искате да ги объркате.Производителността не е лесна цел за постигане, трябва да работите за нея, да работите по-усилено от обикновено. Тя изисква човек да въведе сила в своите планове и да излезе с нещо полезно.

Можете спокойно да оцените идеите си в самота

Понякога се нуждаем от собствена оценка за нещо, което сме измислили, защото не всеки разбира нашите перспективи.  Време е да придобиете някаква перспектива за себе си. Време е да започнете да оценявате собствените си решения и житейски избори. Да бъдеш сам и идеите, които се появяват тогава, са идеите, които растат като мултинационални компании.

Бил Гейтс, Стив Джобс, Джон Ф. Кенеди и Махатма Ганди, всички тези личности били отхвърлени, когато се опитали да направят идеите си публични, но те никога не се отказали. Това, което са мислили, станало реалност и променило света. Не пренебрегвайте идеите си само защото хората не ги разбират. Ако вашата идея изглежда реалистична и изпълнима, си струва да опитате да я направите факт. 


Повечето творчески изяви възникват в самота

Вие сте най-креативни и отворени за идеи, когато няма сила да ви спре. Според изследванията, най-креативните хора, които някога са ходили на тази земя, са лунатици и самотни хора, игнорирани от времето си. Вашият мозък е сложен организъм, работи в различни посоки, свързва нещата и работи удивително по-добре в уединението. 

Познавате себе си по-добре, ако сте сами

Когато сте сами, откривате себе си. Не само вашите таланти, дори и вашата духовна страна оживява, когато сте сами. Били ли сте някога почивка сами и да седнете на един земята и да съзерцавате далечината? Ако не сте, е време да изпитате това неповторимо чувство. Умът ви ще се разшири и ще ви донесе най-доброто от идеите, които не сте могли да си представите, докато живеете в оживен град. Опитайте, никога няма да съжалявате.

Откривате умения или таланти, за които не сте и подозирали

Понякога не се чувстваме достатъчно комфортно да опитаме нещо пред другите и може би това може да ни задържи от неоткритите таланти. Хората сме склонни да бъдем срамежливи и интровертни, когато сме заобиколени от други. Ако помолите уверен човек да пее в тълпа от 10, той би се поколебал малко. Това се случва, защото се страхуваме от отхвърлянето, всеки го прави. Но когато сте сами, няма кой да ви отхвърли.

Следователно, ако искате да бъдете продуктивни относно уменията или таланта си, работете върху тях в пълна самота и не показвайте талантите си, докато не мислите, че сте готови за това. Ето как да бъдеш сам може да бъде продуктивно за теб.

Децата се учат по-добре да регулират поведението си в своето лично време

Трябва да им позволим да откриват света често сами. Когато детето ви е правилно ръководено, то не проучва много, не е свободен да изследва и да прави грешки сам. Този факт е регистриран в историята - опитът е най-добрият учител. 
Децата ни се учат по-добре, когато са свободни. Позволете им...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща