Вярвате ли все още в тези митове за косата?

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

23 Ноември 2017

Всички сме ги чували, но в някои от тях продължаваме да вярваме. Вижте най-разпространените митове, свързани с косата.

Опасно е косата ни да пада

Не всяко падане на косата говори за някакъв много сериозен проблем. Въпросът е кога и колко коса пада. Средно на ден е в норма да губим по 150-200 косъма. И в това няма нищо драматично. Също така два пъти годишно - обикновено през есента и пролетта, косата пада с доста по-големи темпове. Разбира се, ако забележите драстична и неестествена загуба на коса, обърнете се към специалист. В останалите случаи - не вярвайте сляпо на митове.

Вижте още: Това издава колко чаровни сме всъщност

Продукти могат да накарат косата да расте по-бързо

Много трудно, да не кажем - невъзможно, ще намерите козметичен продукт, който ще накара клетките да се делят по-бързо. Растежът на косата е обусловен генетично и обичайно е с около сантиметър на месец.

Шампоан и балсам

Мит е, че трябва да поставяте шампоанът и балсамът по цялото продължение на косата. Напротив - шампоанът трябва да се нанася основно в корените, а балсамът - предимно в краищата на косата, иначе ще я омазни.

Подстригването и растежа

Едва ли има някой, който не е чувал, че като подстригва по-често косата си, тя ще расте по-бързо. Реално, прическата и подстригването не влияят за по-бързия растеж на косата. Със сигурност обаче това не е причина да не махате редовно цъфналите крайчета или да не освежавате прическата си от страх да не намалите прекалено дължината й.

Вижте още: Тези имена са забранени по света

Опашките и коковете спомагат за загуба на коса

Изобщо не е задължително. Проблем за косата ви би могло да има, само ако стягате прекалено и започнете да изпитвате дискомфорт от прическата си, както и ако не използвате подходящи аксесоари за коса. Ако внимавате за тези неща, можете спокойно да се заигравате с прическите си - кок, плитка, опашка, изборът е ваш.

Пърхотът е заразен

Ако ваш близък или приятел има пърхот, не значи, че и вие ще го "пипнете". Това обаче в никакъв случай не означава да пренебрегвате някои норми на личната хигиена. Така например да използвате чужди гребени е ужасна идея по ред причини.

Вижте още: 

Как да запомняме лесно?

С какво да се разделиш (според зодията ти) до края на годината

5 сутрешни навика на щастливите хора

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща