05 Декември 2017
Добави в любими

За гълъбите, хората и има ли място за Коледата?

Седя си в студиото, зяпам покрива на УАСГ-то и си мисля за смисъла на живота. Долетяха два гълъба, кацнаха на перваза, погледнаха през прoзореца и като видяха колко е тъпо, станаха и си тръгнаха. Не пеша, разбира се, просто си отлетяха. И аз да имам крила и аз щях да отлетя.

Та... Седя си аз и си зяпам на спокойствие, което вероятно ще продължи още около 15-20 секунди и след това ще връхлети някой заедно с касата на вратата и ще ми обясни как трябва веднага да запиша и монтирам едно 30-минутно интервю за излъчване преди една минута и на мен ще ми стане жал. Първо за този човек, после и за мен. Жал ми е като гледам какво си причиняваме хората едни на други и на самите себе си. Но най-много ми е жал за домашните ни любимци. Представяте ли си какво им е всеки ден да живеят със същества като нас? Аз ако бях домашен любимец щях да избягам! И като напише някой - "изгубих си кучето/котето" всъщност не си дава сметка, че може би на животното му е писнало и просто си е тръгнало. 


И такаааа.... Седя си аз и си мисля защо не ги дават тези заплати по-често? Какъв безсърдечен човек трябва да си да даваш заплата на хората само един път в месеца. Та тези хора работят всеки ден, а не един път в месеца. По тази логика всеки ден трябва да ни дават по една заплата. И както си мислех аз тези неща в един момент установих, че е далеч по-приятно да си мислиш за храна. Наближава Коледа -времето на капамите, домашните баници, щрудели, щолени, пържоли, чушки с боб, сърми и торти! Че и домашен козунак човек може да си направи. Те и без това всички все бързат, какво пък... Тази година може да слеем Коледа и Ийстър (нали така сА викаше това с великденския заЯк и яйцата?). Така и така почти всички празнуват Хелоуин вместо деня на Будителите, какво пречи вместо Великден да празнуваме Ийстър? Всъщност Коледийстър (ново име трябва след сливането). Е, ще има хора, които ще мрънкат, че това е безсмислено, защото се спестява едно преяждане, но пък то недоволни винаги има. А и сливанията са много модерни в момента. 


Та така.... Храната, смисълът на живота и гълъбите погледнати през призмата на един покрив (тук ще се намери някой, който ще пита -"по-прав няма ли?" -Не. Няма). 
Те гълъбите са си най-добре. Летят си и им дреме шапката за модата, сливанията и колко често е редно да се дават заплати...

Предишна Следваща