Защо хората, които закъсняват, са по-успешни

Автор: New Me

07 Януари 2020

Според изследователите хората, които винаги закъсняват, не винаги проявяват неуважение към срещите ви. Понякога са по-бавни, но пък са по-успешни. Ето и причините:

Защото са по-креативни

Те имат по-голямо въображение. Това е особено полезно за тях при творчески задачи. Те не се страхуват да нарушат правило и да излязат извън установените граници. Тенденцията е да се гледа по-голямата картина и да не се придържаме към детайлите. Това е личностна черта на предприемачи и лидери, които стават успешни по-често от другите. По време на работа те могат да загубят всякакво чувство за време, но въпреки това, могат да се представят на високи нива и да получат наистина страхотни резултати.

Защото са оптимисти

Проучванията разкриват, че хората, които закъсняват, могат да бъдат по-оптимистично настроени. Поради това качество те имат по-голяма склонност да успеят в живота и да не се отказват. Психологът Мартин Селигман провежда проучване, което показва, че най-оптимистичните търговци продават с 88% повече от най-песимистичните. По принцип оптимистите продължават напред, дори и да има проблем, защото винаги вярват, че все още има опции.

Защото са с много задачи

Ако вашият приятел винаги закъснява, вероятно не е, защото е мързелив. Има някои хора, които се опитват да направят всичко наведнъж, което ги прави по-склонни да успеят. Това, че са затрупани със задачи, много често води до това, че те губят чувството си за време.

Защото са по-спокойни

Те са по-спокойни, защото имат по-ниско ниво на тревожност. Това ги кара да се съпротивляват по-добре на стреса. Ако има нещо спешно, те не изпадат в паника. Това качество е много важно в работата, защото по-малко стрес означава по-добра работа. Може да закъснеят, но ще направят по-малко грешки. Няма нищо, което не може да чака.

Защото са перфекционисти

Приготвяте се за среща. Сменяте ризата си, след това оправяте грима си, след това проверявате дали ютията е изключена, два пъти. В края на всичко това закъснявате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща