Защо изневеряваме?

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

27 Октомври 2017

Изневярата е едно от най-болезнените неща, които могат да се случат в една връзка. Обикновено тя довежда до край на отношенията, но наред с това оставя и емоционални последствия. 

Причините за изневяра може да са най-различни, но ето онези, които хората посочват най-често. 

Физическото привличане

Нека да започнем първо с физическия аспект, който е буквално на повърхността и се среща при много двойки. Към изневяра обикновено прибягва партньор, на който му липсва нещо в сексуално отношение. Може да е отегчение от другия човек, липса на секс за дълъг период при партньорите, желание за нови изживявания с други хора. 

Обикновено такъв тип изневяра не трябва да се пренебрегва с лека ръка. Ако не можете да се настроите на една вълна в секса или правите нещо просто заради рутината, може би не сте с правилния човек. Направете опит да съживите сексуалните си отношения, но ако все пак нещата не се получават, въпрос на време е да се стигне до нова изневяра. 

Възрастта

Възрастта е друга често срещана причина за изневяра. И мъжете, и жените имат определени периоди в живота си, които ги карат да се замислят за отминаващото време и отминаването на младостта. Това нерядко може да събуди определени комплекси и да ги подтикне към изневяра. Просто за да си докажат, че все още са желани от другите. 

Опитайте се да поговорите в такъв случай, защото ако половинката ви е на вълна да изживява втора младост и да се опитва да си доказва нещо, от това може да страдате само вие. 

Несигурност

Това е друга често срещана причина, която може да накара хората да изневеряват. Обикновено несигурността е провокирана от ниско самочувствие, депресивни състояния, проблеми в минали връзки, които не са преодолени. 

Несигурните хора имат и навика да се вживяват в ролята на жертви и да използват проблемите си като оправдание за действията си. Не се залъгвайте обаче, те са големи хора и все пак носят отговорност за постъпките си. 

Партньорът може да изневери и когато се чувства отхвърлен или нежелан от човека до себе си. Тогава изневярата е с цел да си върне, да нарани другия, за да покаже как се чувства. 

Когато любовта си е отишла

Ако не полагате грижи за отношенията си с другия човек и ако не развивате връзката си, в един момент тя просто се изчерпва. Именно тогава любовта започва да си отива. А това отваря широко вратата за трети човек в отношенията ви. 

Ако и двамата партньори не положат усилие и не направят нещо по въпроса, въпрос на време ще е да се стигне до разрив. А евентуална изневяра може да е само формалната причина за това. 

Вижте още:

Несексът и неградът: От какво се интересуват мъжете при запознанство

7 признака, че той си пада по теб...много!

Защо не срещаме любовта?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща