Защо не срещаме любовта?

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

04 Октомври 2017

Понякога колкото и да си мислим, че сме напълно готови за любовта и за по-сериозна стъпка в живота си, подходящият партньор така и не се появява.

Какви обаче може да са причините за това и дали ние не бъркаме някъде? Нека видим няколко причини, заради които може да не намерим сродната си душа.

Все още страдаме за предишна връзка

Ако отчаяно сме се вкопчили в предишната си любов и не можем да приемем факта, че сме приключили тези отношения, няма как да привлечем сериозен партньор. Никой не иска да се обвърже дългосрочно с човек, който все още страда за бившите си.

Прекалени очаквания

Нека си го признаем – никой не е съвършен. Включително ние и хората, с които се събираме. Ако имаме твърде високи очаквания – човекът до нас да е красив, интелигентен, забавен, да ни обича и да прави всичко, което пожелаем, много вероятно е да останем силно разочаровани. Това не означава, че не трябва да имаме никакви очаквания към човека до нас. Но ако виждаме, че полага усилия заради нас, трябва да ги оценяваме.

Мечтаем за някой, който е обвързан

Да седим и да се надяваме, че човекът, по когото сме луди, ще се раздели с половинката си или ще напусне съпругата/съпруга си, само ни поставя в ужасна позиция. В очакване на това някой друг да пожелае да бъде с нас, пропускаме всички възможности с хора, които са готови да бъдат с нас сега.

Ревност и проблем с доверието

Това е проблем и на хора с дългогодишни връзки. Ако още от самото начало показваме недоверие към хората и признаци на ревност, това със сигурност няма да ни помогне да изградим дългосрочни отношения.

Страх от обвързване

Може да си мислим, че не сме готови за сериозна връзка, че не е точният момент за това. Но с демонстрирането на подобно отношение, със сигурност ще отблъснем хората, които ще имат по-сериозни намерения към нас и може да изпуснем важен човек в живота си.

Твърде много бързаме

Толкова много сме се уморили да сме сами или да попадаме на неподходящи хора, че бързаме при всяка следваща връзка и дори притискаме половинките си. Бързаме с физическите отношения, с плановете и очакванията към човека насреща. Любовта не продължава дълго, ако я притискаме и пропускаме всички фази, през които тя естествено трябва да премине.

Вижте още:

Несексът и неградът: Мобилният оператор праща на мъжа ми нощем SMS-и и се смее

Плюсовете да си необвързан

Ако не правиш достатъчно секс...

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща