pixabay.com

pixabay.com

04 Октомври 2017
Добави в любими
Автор: New Me

Затлъстяването – свързано с 13 вида рак

Всеки е наясно с това колко вредно е затлъстяването. Според наскоро изнесени данни от здравните власти в САЩ обаче, открита е връзка между затлъстяването и 13 вида рак.

Резултатите са изнесени след около 10-годишно изследване на ракови случаи, започнало през 2004 г. Според тях не винаги болестта се отключва пряко от затлъстяването, но е открита връзка между сериозните проблеми с килограмите и развитието на болестта.

Тези данни може и да се сторят странни за някого, но според здравните власти в САЩ тепърва трябва да се говори и за връзките между наднорменото тегло и затлъстяването, и раковите заболявания.

Видовете рак, които могат да се повлияят сериозно от затлъстяването, според изследванията, са на мозъка, множествена миелома (форма на рак на костния мозък), рак на хранопровода, рак на гърдата (особено след менопауза), рак на щитовидната жлеза, рак на жлъчния мехур, на стомаха, черния дроб, панкреаса, на бъбрека, на яйчниците, матката и на дебелото черво.

Затова е добре да се поддържа здравословно тегло, да се внимава какви храни използваме и не на последно място – да се правят редовни физически упражнения. Не трябва да се пропускат и редовните прегледи, защото откриването на болестта навреме е ключово за нейното по-успешно преборване.

Вижте още:

Да живеем здравословно: Що е то здравословен начин на живот?

Имате ли тъмни петна по кожата?

Грижа за жената: Преодоляване на проблеми след раждането

 

Предишна Следваща