Жестоките истини, които често забравяме

Photo by Ronaldo Oliveira on Unsplash

Photo by Ronaldo Oliveira on Unsplash

Автор: New Me

11 Май 2018

В живота на всеки има моменти, в които приема събитията и ситуациите около себе си твърде драматично. 

Ако си припомня по-често тези не толкова приятни истини обаче, животът му коренно ще се промени, дори и в трудните моменти.

Животът е прекалено кратък

Ако хвърляте ужасно много нерви и енергия във всяка трудност, която ви се изпречи, кога точно ще намерите време и сили да се радвате на живота? А бруталната истина е, че той е твърде кратък и преди да се усетите, ще сте прахосали страшно много от ценното си време в ядове за глупости.

Вижте още: 15 вечни поговорки за живота

Не всеки се вписва в живота ти

Колко често се е случвало отчаяно да се опитате да задържите някого в живота си и някак все да не се получава? Колкото по-бързо осъзнаете, че не на всички отношения им е писано и понякога, каквото и да правим, се разделяме с даден човек, толкова по-щастливи ще бъдете. А и ще можете по-бързо да продължите към следващите хора, които да останат завинаги в живота ви.

Вижте още: 10 неща, за които да благодариш на най-добрия си приятел

Твоята оценка е най-важна

Разбира се, че трябва да се вслушваме в думите на хората около нас, на които държим. Но все пак една от най-големите грешки в живота е да се съобразяваш само с чуждото мнение и да се нагаждаш спрямо него. Не забравяй, че най-важно е да бъдеш по-добра версия на самия себе си, да си доволен от напредъка си, с колкото и малки стъпки да е, и ти да си удовлетворен накрая.

Вижте още: 5 неща, които умните хора не правят

Думите не струват нищо

Няма човек, който да не се е разочаровал от празни думи и обещания. Един от най-важните и болезнени уроци е да спреш да вярваш на думи и да гледаш единствено действията на хората в различните ситуации. Ще си спестиш много разочарования и ще си по-щастлив.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща