Звездите, които бяха убити от фенове

Снимка на skeeze от Pixabay

Снимка на skeeze от Pixabay

Автор: New Me

24 Март 2020

Някои от тях бяха вече на върха на славата си, радваха се на милиони фенове и огромни успехи, а другите бяха сочени за бъдещи звезди и вървяха уверено по пътя си. Общото между тях е едно - животът им беше прекъснат без време, трагично и жестоко. А най-тъжното е, че за смъртта им бяха отговорни не други, а техни фенове.

Днес ви разказваме историите зад убийствата на някои от най-известните популярни личности на своето време.

Джон Ленън

Няма човек, който да не знае Джон Ленън и да не се възхищава от гения му. Подобна слава обаче привлича не само положително внимание. Годината е 1980, денят - 8 декември. Само два месеца по-рано Джон Ленън е навършил 40, а преди месец е пуснал много ценния за него албум "Double fantasy", върху който са работили със съпругата му Йоко Оно. Проектът е много успешен и се радва на признание, както от феновете, така и от критиците.

Въпросният 8 декември е повече от добър за Ленън - той заснема култова фотосесия с Оно за списание Rolling stone, дал е радио интервю, прекарал е време със семейството си, а вечерта отиват със съпругата му до звукозаписното студио.

Любопитното е, че само няколко часа преди убийството Ленън не само се среща с убиеца си пред дома си, но и му дава автограф. 25-годишният Марк Дейвид Чапман се представя като огромен почитател, който просто иска да поздрави идола си и да получи подпис върху новия албум. И Ленън се съгласява.

Вечерта той вече отдавна е забравил за странния фен пред дома си, затова изненадата му е голяма, когато го вижда отново да чака на улицата. На слизане от колата си, малко преди 23:00 ч., Ленън се заглежда в младия мъж, който се приближава към него, изважда оръжието си и стреля в певеца 5 пъти. Четири куршума пронизват легендарния изпълнител и въпреки усилията на пристигналия лекарски екип, около 23:15 ч. Ленън е обявен за мъртъв.

Чапман изчаква спокойно полицията, а по-късно признава, че за убийството на Джон Ленън го е вдъхновила книгата "Спасителят в ръжта".

pixabay.com

Най-зловещите неразкрити убийства

Джани Версаче

Това убийство е на ръба - от обсебен фен или от зъл психопат е извършено в действителност? Най-вероятно и от двете. По незнайни пътища съдбата на серийния убиец Андрю Кунанън се преплита с тази на свръхталантливия дизайнер Джани Версаче.

И двамата са били открити хомосексуалисти, а в някакъв момент явно са се срещнали и запознали. И докато Кунанън очевидно не оставя никакви впечатления у Версаче, то дизайнерът въздейства силно на бъдещия си убиец.

В противен случай няма как да се обясни, че Джани Версаче е единствената известна личност в списъка с убийства на Кунанън, а дни след бруталния разстрел на дизайнера, убиецът му отнема и собствения си живот.

И въпреки че и до днес точният мотив за убийството на Версаче си остава мистерия, нека проследим малко по-детайлно как се стига до него. 

Кунанън опитвал да си осигури по-луксозен живот чрез случайни връзки със заможни хомосексуалисти. Според някои информации той също така проституирал. Покрай този си начин на живот се заразява с ХИВ и по-късно това отключва бруталното му поведение. Той убива четирима мъже - трима, за които е смятал, че може би са го заразили, и една случайна жертва. 

Така се стига до фаталния 15 юли 1997 г. Защо Кунанън добавя Версаче в списъка си с убийства - дали е бил обсебен и озлобен, че друг хомосексуалист е постигнал всичко, за разлика от него, или има някаква по-дълбока връзка?

Това и до днес си остава загадка. Но така или иначе, на въпросния 15 юли, докато се прибира в дома си в Маями, Джани Версаче е убит с два куршума в главата. Разследващите имат само една дума за случилото се - екзекуция...

Кейт Уинслет и Джефри Ръш във филма

Maркиз дьо Сад - мрачната фигура в европейската история

Ребека Шейфър

Млада, миловидна, обещаваща актриса и любимка на публиката от популярен сериал. Всичко това важало с пълна сила за Ребека Шейфър, едва навлязла в 20-те си години, а вече забелязана от критиците и от зрителите. С цялото това внимание обаче тя станала обект на желания и за психично болен младеж, който й пишел писма и си въобразявал, че двамата с актрисата ще бъдат заедно.

Трогната от постоянното му внимание и предаността му като фен, Шейфър му изпратила картичка с автограф, въпреки съветите на по-възрастните си колеги да не го прави. Тя била просто добронамерена и благодарна за обичта на феновете си, затова и държала да го показва.

Картичката обаче бъдещият й убиец Робърт Джон Бардо изтълкувал като обяснение в любов към него и това задълбочило обсесията му. Гневът му се отприщва, когато вижда актрисата във филмова любовна сцена и тогава решава да я накаже.

Той наел частен детектив, който да открие адреса на младата звезда. Така на 18 юли 1989 г., докато се приготвяла в дома си за среща с представители на екипа към "Кръстникът 3", в който евентуално да се включи, на вратата на Шейфър се позвънило. На прага й стоял не друг,а самият Бардо.

Актрисата го отпратила с извинението, че се приготвя за важна делова среща. Той все пак не си тръгнал, повъртял се около дома на Шейфър и звъннал отново. Когато актрисата отваря, е брутално разстреляна. 30 години по-късно, Бардо заявява, че вече съжалявал за постъпката си.

Снимка на Dimitris Vetsikas от Pixabay

Йозеф Менгеле: Възходът на Ангела на смъртта

Даръл Абът

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex ???? (@beelzeboss.666) on

Някои вероятно го помнят като Даймбег Даръл, китарист и бек вокал на известната през 90-те група Пантера, а след това и на Damageplan. И докато Даръл се радва на прилична кариера и немалко фенове и след 2000 г., то някои го обвиняват за разпадането на Пантера. 

Един такъв човек бил Нейтън Гейл. Той бил за кратко във военноморските сили на САЩ, но така и не се откроил с нищо и напуснал. Когато разбрал, че групата на Абът ще има участие в местен клуб, в главата на Нейтън започнал да се оформя зловещ план.

Той решил да накаже китариста за разпадането на една от любимите си групи. От бивш фен Гейл се превърнал в най-големия кошмар на Даръл, когато в нощта на участието - 8 декември 2004 г., отишъл в заведението със зареден пистолет. 

Малко след като влязъл в клуба, Нейтън започва стрелба, при която загиват четирима души, включително Даръл Абът. Малко по-късно нападателят е убит от полицай.

Зловещият Распутин - между похотта и мистицизма

Селена Куинтанила

Още една трагична история за красиво и младо момиче, намерило смъртта си без време. И то не от друг, а от създателката на собствения й фенклуб. Но да започнем малко по-отдалеч.

Селена била латино сензацията в началото на 90-те години, песните й вълнували почитателите, а тя се радвала на голям успех и милиони фенове още с първия си албум. Някои дори я наричали "Мексиканската Мадона", заради по-разкрепостения й стил.

През 1995 г. Селена работела и по първия си англоезичен албум "Dreaming of you", който впоследствие ще бъде издаден след убийството й и ще се превърне в тотален хит. На 31 март същата година тя се среща в хотел в Тексас с Йоланда Салдивар - основателката на фенклуба на Селена. 

Смята се, че срещата между двете е била, за да бъде отстранена Йоланда от позициите си, тъй като била уличена в източване на средства. Бясна от това, Салдивар извадила пистолет и застреляла Селена. По-късно тя се опитва да изкара убийството като нещастен инцидент, като твърдяла, че оръжието гръмнало случайно и така била простреляна младата певица. 

Разбира се, твърденията й не били потвърдени от никакви доказателства по случая и Йоланда била осъдена на доживотен затвор за убийството на 23-годишната латино звезда Селена Куинтанила.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща