Звездите, които се заразиха с ХИВ

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

01 Декември 2017

Едва ли днес има някой, който подценява опасността от ХИВ и СПИН. И все пак никога не бива да забравяме, че трябва да се пазим и да се изследваме редовно, защото абсолютно никой не е застрахован. В това число - и популярните хора.

Ето няколко известни личности, които също са носители на ХИВ.

Чарли Шийн

Може би най-популярният случай от последните години, около който се вдигна много шум. Актьорът парадираше с разкрепостения си начин на живот и често беше забелязван в компанията на проститутки и порно актриси. Това в крайна сметка му изигра лоша шега и през 2015 г. обяви, че е заразен с ХИВ.

Фреди Меркюри

Музикалната легенда пуска изявление за болестта си през 1991 г., само няколко дни преди да почине от СПИН. Спекулира се доколко заразяването му е свързано с употреба на някои наркотици или хомосексуални контакти (и не само) - нищо необичайно за шоубизнеса и до днес.

Джия Каранджи

Може би първият супермодел в истинския смисъл на думата. Целият моден свят е в краката й. Обожавана от хората, желана от най-големите модни марки и списания. Познала славата твърде млада обаче, тя се пристрастява към хероина. Умира през 1986 г. след усложнения, причинени вследствие на заразяването й с ХИВ.

Артър Аш

Талантливият тенисист се заразява с ХИВ след кръвопреливане. Умира заради усложнения при пневмония през 1993 г.

Антъни Пъркинс

Актьорът от емблематичния филм "Психо" е бил изключително сдържан в коментарите за личния си живот, включително и за това, че се е заразил с ХИВ. Пазел е тайната си много внимателно, чак до смъртта си през 1992 г. вследствие на усложнения при пневмония.

Майкъл Джетър

Актьорът, участвал в един от най-обичаните филми - "Зеленият път", е бил диагностициран с ХИВ. Умира през 2003 г. на 50-годишна възраст, като се смята обаче, че смъртта му не е била пряко свързана със заболяването.

Изи-И

Популярният през 90-те рапър разбира, че е заразен с ХИВ, когато влиза в болница, за да лекува астма. Впоследствие обаче става напълно ясно, че здравословните му проблеми са свързани със съвсем друго. Умира от усложнения само 3 месеца по-късно, през 1995 г.

Стив Рубел

Съсобственикът на най-скандалното за времето си - Студио 54, станало нарицателно за безразборен секс и наркотици, разбира, че е заразен през 1985 г. Умира само няколко години по-късно - през 1989-а.

Алтеа Флинт

Четвъртата съпруга на Лари Флинт е била пристрастена към наркотиците и умира от свръхдоза на едва 33-годишна възраст през 1987 г. Лари Флинт обаче споделя, че е имала СПИН в много напреднала форма и така или иначе едва ли е щяла да доживее и до следващата година.

Вижте още:

Убийствените навици на хронично нещастните хора

Невероятните неща, които тялото ни прави всеки ден

Ефектът „Дънинг-Крюгер”

Тези психологически трикове ще променят живота ти  

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща