Как оптически да уголемим малката стая? Ето как!

03 Юни 2017

Истината е, че няма как от едно малко помещение да направим огромно и просторно. Но също така е истина, че има няколко трика, които оптически ще добавят пространство. За целта само трябва да си поиграем с цветовете. Вярвайте ни, струва си.

В светла среда цветният под помага да се "избутат" стените по-надалеч. Този трик има и друг ефект - подът изглежда по-висок и широк.

Избирането на ярък и наситен цвят не само за пода, но и за тавана, ще ви помогне да създадете впечатлението за широка среда. Това обаче ще направи тавана да изглежда по-нисък.

 

Използването на една и съща цветова гама за задната стена и тавана прави стаята да изглежда по-широка, но визуално намалява нейната дълбочина.

 

Друг начин да съберете страничните стени, които са по-широки, е да се намали дълбочината на помещението. Това може да се постигне, като се използва ярък цвят, за да се подчертае задната стена.

 

Обратно, можете да намалите ширината и да увеличите дълбочината, като използвате наситени цветове, за да подчертаете страничните стени на стаята.

Ако проблемът е с ниски тавани, можете да поправите ситуацията, като изберете ярки, наситени цветове за страничните и задните стени на стаята. Това визуално ще намали дълбочината и ширината в полза на височината.

 

Избирането на ярки цветове не е единственият начин да се увеличи впечатлението за простор. Моделите за изображения също могат да ви помогнат. За да направите стаята си по-ефирна, използвайте светъл тапет с малък дизайн. Фототапетите също са много добър вариант.

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща