Любимият цвят никога не е случаен

06 Юни 2017

Има ли някаква връзка между това, което представляваме – като характер, житейска нагласа, манталитет или дори начин на мислене - и любимия ни цвят? Психолозите не бързат да кажат „не“. Предлагаме ви тяхното мнение:

ЖЪЛТ - ако жълтият цвят ви е любим, вие сте човек с лек характер, позитивно настроена личност. Интелигентността и амбициозността са ваши отличителни черти. Обикновено сте жизнени и енергични, лесно приспособими към всякакви ситуации и обстоятелства. Нерядко хората, които харесват жълтия цвят, притежават артистичен и свободолюбив дух, лесно комуникират и преодоляват всякакви прегради в човешкото общуване.

ЗЕЛЕН – любим цвят на творческите личности, изпълнени с жизненост и оптимизъм. Харесващите зеления цвят могат да разкрият душата си само пред хора, на които имат доверие, или на проверени във времето сигурни приятели. Обичат да са в компанията на любими хора и изпитват потребност от непрекъснато общуване с другите. "Зелените" хора се отличават с добра  интуиция, не обичат обаче каквито и да било промени. Рядко избухват, предпочитат спокойствието.

ЧЕРВЕН – предпочитан цвят от хора лидери, дори да става въпрос само за дребен детайл, като вратовръзка или шалче например. Активни, целеустремени и методични, тези хора не само са изпълнени с енергия, но и са готови да работят неуморно до постигане на крайната си цел. Обичат да привличат внимание към себе си, но понеже са уверени в себе си, това не ги притеснява. Отличават се със силна воля, оптимизъм и смелост, може да се разчита на тях.

ЧЕРЕН – обикновено се смята, че хората, които предпочитат черния цвят, са вглъбени и затворени в себе си, но това съвсем не е така. Любителите на черното просто са избрали този цвят като своя запазена марка и не може да се отрече, че черното винаги е означавало преди всичко стил. Твърде уверени и сигурни в себе си и своите възможности, те са оставили другите да ги смятат за каквото си пожелаят, това не ги притеснява. И обикновено другите хора се стремят към общуване с любителите на черното, а не обратното.

БЯЛ – белия цвят харесват искрени и директни хора, откровени и деликатни, които не се страхуват да се раздават, но нерядко са педанти и особено взискателни в отношенията си с другите. Любителите на този цвят ценят справедливостта и воюват за нея, нерядко обаче са и тирани в постигането на тази цел.

СИН - синият цвят е любим на хората с богата душевност, склонни към размисъл, като тъмносиният цвят активира тези техни характерни черти.  Хората, които го предпочитат, играят по правилата, не нарушават нормите – правни и морални. Това нерядко ги прави да изглеждат консервативни в очите на другите, на на тях това дори им харесва. Отличават се с вярност и коректност.

СИВ – харесващите сивия цвят не обичат да са на предна линия или да са център на внимание. Шумните компании и  шумните забавления не са им най - любимите занимания. Нерядко обмислят дълго и внимателно стъпките в живота си и вземането на важни решения. Ако обаче бизнес партньорите ви са заложили на сивото, няма проблем – тези хора са точни и сериозни.

РОЗОВ - розовото е жизнерадостен цвят, но и малко лекомислен, за да е  любим цвят. На розово залагат сантименталните и чувствителни хора, които обаче нерядко са доста раними. Общуването с тях е безпроблемно, но човек никога не знае кога и защо ще се обидят, а случи ли се това, те ще предпочетат да замълчат, отколкото да влязат в пререкание с отсрещната страна.

ЛИЛАВ – драматичен цвят, специален. Любителите му често драматизират ситуациите и виждат проблемите по-големи, отколкото са. Присъщи са им силните емоции и резките промени в настроението. Често "лилавите" хора живеят в свой илюзорен свят, защото са  съзерцателни личности, но въпреки това не са лишени от здрав разум.

КАФЯВ – предпочитан от традиционалистите цвят. Хората любители на кафявото са здравомислещи, постоянни, коректни и лоялни. Стабилни са в отношенията си с другите, стабилни са във всичко, с което се захващат. На тези хора винаги може да се разчита, като скала са. Разбира се, че всичко това не може да бъде дефинитивно и неподлежащо на съмнение, още повече че не е възможно да харесваме само и единствено един –единствен цвят, защото цветовете са и въпрос на настроение, а и съчетаването на цветовете е част от хармонията в природата и света...

Вижте още:

Как работи метаболизмът при всяка възраст?

Комбинация на храни = перфектно тяло

Убий порива за сладко!

10 принципа на интуитивното хранене (1 част )

10 принципа на интуитивното хранене (2 част )

Пътят към мечтаната фигура, но не през диети

Протеиновите диети: Мит или реалност?

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща