Здраве

10 признака, че пиете опасно малко вода!

06:40, June 06, 2017 | От New Me

                10 признака, че пиете опасно малко вода!

Едва ли има някой, който да не е чувал, че пиенето на големи количества вода дневно - около 2 литра за възрастен човек, е изключително важно за здравето.

Едва ли има някой, който да не е чувал, че пиенето на големи количества вода дневно - около 2 литра за възрастен човек, е изключително важно за здравето.

Ако редовно пренебрегвате водата обаче, може да затрудните много работата на тялото си и да му навредите сериозно.

Затова - ето няколко признака, по които да разберете, че поемате твърде малко вода и трябва да вземете мерки.

Устата ви е пресъхнала

Всеки е изпитвал онова ужасяващо чувство на жажда - трудно преглъщане, сухо гърло, пресъхнала уста. За хората, които редовно пият твърде малки количества вода, това е ежедневие и даже вече не им прави впечатление. Обърнете си внимание. Ако често усещате този проблем, време е да започнете да пиете доста повече вода, при това - редовно.

Кожата ви е суха и дехидратирана

Дори да мажете кожата си с най-хубавите и най-скъпите продукти, ако не се грижите за нея отвътре, всичко ще е напразно. Пиенето на много вода има изключително благотворен ефект върху кожата, прави я свежа, гладка, по-опъната и по-красива. Защо да се лишавате от всичко това?

Повече алкохол

Сама по себе си чаша вино например може да ви подейства добре. Като цяло обаче алкохолът дехидратира тялото. Ако го смесите и с безалкохолни напитки с много захар или пък енергийни напитки, резултатът ще е дори още по-лош. А в случая даже не става въпрос за редовно прекаляване с алкохола. Просто имайте предвид, че когато консумирате алкохол, след това трябва да пиете още повече вода, за да възстановите тялото си.

"Мътен" поглед

Всички знаем онова по-особено състояние на очите. Усеща се силна сухота, която в случая не се дължи на прекалена работа с компютър или други фактори. По-възрастните хора му казват "мътен" поглед - когато не е бистър, отпочинал и свеж. За да не си го причинявате повече, знаете отговора - повече вода!

Болки в ставите

Хидратираното тяло поема много по-лесно физическото натоварване и резките движения. За да можете да се справяте с всяко натоварване, без неистови усилия и сериозни болки в ставите, трябва да пиете повече вода всеки ден.

Загуба на мускулна маса

Както се оказва, водата е от изключително значение и за състоянието на мускулите в тялото. Именно затова трябва да се пие и повече вода преди, по време и след тренировки. Не само ограничавате загубата на мускулна маса, но и се чувствате по-малко уморени и по-хидратирани.

Боледувате по-дълго

Необходимо ли ви е значително повече време, за да се възстановите дори от една незначителна настинка? Ако отговорът е да, то най-вероятно пиете твърде малко вода. Хидратираното тяло изхвърля токсините много по-лесно и бързо.

Хронична умора

Често се чувствате уморени и почти летаргични. Когато тялото е дехидратирано, то си набавя вода от своите запаси. Съответно се стига до недостиг на кислород в тялото, загуба на енергия, по-слаба имунна защита и постоянно чувство на умора.

Постоянно сте гладни

Дехидратираното тяло може да започне да изпраща грешни сигнали до мозъка. Така например може да се опитва да компенсира липсата на достатъчно вода с храна. Съответно не е изключено да ви се струва много по-често, че сте гладни. Дори реално да не е така.

Преждевременно остаряване

Вече стана дума колко пагубно е за кожата и външния ви вид да не пиете достатъчно вода. Това със сигурност може да добави години в начина, по който изглеждате. Но нещата са далеч по-сериозни. Недостатъчното количество вода може да състари и износи преждевременно тялото ви. Затова, ако искате да се радвате на по-добър външен вид и да се чувствате по-добре и по-здрави, никога не забравяйте да пиете достатъчно вода всеки ден.

 

Imasmi web loading