Домът

10 прелестни бързорастящи цветя за всеки дом

09:48, March 25, 2021 | От New Me

                10 прелестни бързорастящи цветя за всеки дом

Превърнете дома си в райска градина за нула време

По време на изолацията, в която сме поставени, може да е перфектният момент да обърнете повече внимание на растенията в дома си.

Превърнете стаите си в един малък оазис с тези красиви бързорастящи цветя, които не изискват особени грижи. Те ще внесат много красота и хармония в дома ви и със сигурност няма да съжалявате.

Здравец

Едно много любимо растение на българите, което обаче мнозина подценяват в домашни условия. Да има здравец във всяка къща носи прекрасна символика - неслучайно най-важните и щастливи събития в живота винаги включват китка здравец. Отделно ухае много приятно, а когато цъфти, внася и красиви цветове в стаята.

Мини рози

Още едно градинско растение, което можете да пригодите към затворено пространство, благодарение на този мини вариант. Мини розите са прелестни за окото и освежават всяка стая, в която е подходящо да ги сложите. Когато цъфтят, са просто неповторими с ярките си цветове, така че не му мислете много, а им дайте шанс.

Photo by Kara Eads on Unsplash

5 растения, които трябва да имате в спалнята си

Спатифилум

Зеленина и красив цвят, събрани в едно. Освен това тези растения са известни и с полезните си свойства. Те помагат за пречистване на въздуха, като абсорбират част от токсичните вещества в него. Какво повече може да желаете, освен естествен филтър, който освежава въздуха, и красота, вплетени в едно цвете?

Папрат

Ако цъфтящите растения не са ви силата, но искате повече свежест и зеленина в дома си, тогава папратите са идеалният вариант за вас. Гледат се изключително лесно, могат да виреят и на по-сенчести и влажни места, а освен това освежават въздуха, подобно на спатифилума по-горе. Води се и едно от растенията, които е много полезно да държите в спалнята си, за да спите в малко по-чиста среда.

Хибискус

Не се заблуждавайте, че това растение е твърде специфично и нямате шанс да го отгледате в дома си. Всъщност, някои видове са много лесни за засаждане и грижи в стая, така че пробвайте и се убедете колко красота и цвят ще придадете само с една допълнителна саксия. А когато цъфти, никой няма да може да откъсне поглед от неземните цветове.

Растенията, които намаляват стреса

Мушкато

Още едно традиционно за българския дом цвете. Особено майките и бабите ни винаги са засаждали поне по едно мушкато в саксия вкъщи. Днес имаме толкова богат избор на растения, че това сякаш е останало малко в миналото. Сега е моментът обаче да се завърнете отново към тази позабравена красота. Мушкатото расте бързо и се гледа значително по-лесно от много "капризни", но популярни днес цветя. Пробвайте и няма да останете разочаровани от разкошните, богати и пъстри цветове.

Фикус

Едва ли има някой, който да не е запознат с това растение. Гледа се доста лесно, расте бързо и може да достигне внушителни размери, в зависимост от вида си. А най-хубавото е, че не е от претенциозните растения, така че можете да го отгледате в почти всяка стая. Красивите му плътни листа внасят много свежест и със сигурност ще са прекрасно допълнение навсякъде в дома ви.

Photo by averie woodard on Unsplash

Цветето, което задължително трябва да имаш (според зодията)

Бамбук

Много популярен в последните години, защото се гледа лесно, расте бързо и придава леко екзотична нотка с красивите си форми. Можете да го оставите както в банята, така и в по-суха стая, и ще изглежда просто чудесно. Ако смятате, че ще пасне на интериора ви, значи не трябва да се чудите повече дали да се спрете на него или на друго растение - ще останете просто очаровани от атмосферата, която създава около себе си бамбукът.

Сциндапсус

Невероятно красиво растение, за което обаче ви трябва подходяща интериорна идея. Причината е, че листата му ще "пълзят" доста надалеч, ако ги оставите и отгледате правилно. Сциндапсусът изглежда невероятно, както във висяща от тавана саксия, така и върху решетка, по чието продължение да се спуска. Огледайте се дали имате подобна опция в дома си и ако да - не се колебайте, това е вашето растение.

Зелена лилия

Изключително непретенциозно растение, с което можете да внесете много свежест и зеленина в дома си, без почти никакви усилия. Расте много бързо, а дългите му гъсти листа ще радват всеки обитател на дома ви. Не се нуждае от често поливане - само когато почвата изсъхне (или около веднъж седмично), не е необходима и много слънчева светлина. Допълнителен бонус е, че пречиства въздуха.

Imasmi web loading