Трип

10 пътувания, които всеки трябва да направи

09:26, April 14, 2019 | От New Me

                10 пътувания, които всеки трябва да направи

Поне един път в живота

Пътуванията са най-добрият начин, по който бихме могли да прекараме времето си, и да похарчим парите си. Не е нужно да са луксозни и прекалено скъпи, важното е да са за душата. Ето 10 пътувания, които всеки трябва да направи поне веднъж в живота.

Пътуване от страст

Тук не става дума да избягате нанякъде за уикенда с човек, по когото сте увлечени, макар че и в това няма нищо лошо. Говорим за това да последвате страстта си в едно пътуване. Обичате кулинарията - посетете Италия и си угодете, обожавате старата архитектура - Будапеща или Прага са перфектни за вас, природата - Азия е вашето място. Опциите са много, последвайте само сърцето си.

За ново начало

Всички имаме моменти в живота си, в които умът ни е претоварен, разколебани сме, не знаем по кой път да поемем. Именно тогава имаме нужда да останем насаме с мислите си, да освободим съзнанието си и да се отпуснем. Точно така ще можем да вземем най-правилното решение и да направим най-добрия избор. Духовните пътувания са навсякъде по света. Дали ще изберете девствено място като някой остров, места със стари храмове на древни цивилизации или дори Тибет - зависи само от вас.

За почивка

Онзи момент, в който сме пред прегаряне и сякаш светът ни е на път да се срине. Именно тогава трябва да направим крачка назад и да послушаме интуицията си. Къде ще ни отведе сърцето и къде ще "нахраним" душата си. Време е за пътуване веднъж в живота - онова място, на което ще се преродите и ще се върнете по-мотивирани от всякога.

Пътуване сами

Мнозина не се решават цял живот на такава стъпка. А именно тя ще им даде страшно много. Когато пътуваме сами, успяваме да обърнем внимание на себе си, да се вгледаме в живота си, да направим равносметки и да се запознаем с нови хора. Това е пътуване, което ще ни обогати истински и ще разшири кръгозора ни, както никое друго.

Пътуване към корените ни

Само ако познаваме корените си, ще се чувстваме завършени и пълноценни. Върнете се назад към предците си, къде са живели, от какво са се интересували, какво са правили. Отидете и поровете в миналото, ще се почувствате невероятно заредени. 

Пътуване с влак

Изключително романтично изживяване, което не може да се сравни с никое друго. Планирайте пътуване в чужбина с влак, вгледайте се в местата, през които минавате, насладете се на непознатите усещания, почувствайте нова енергия и ви гарантираме, че ще запомните завинаги това преживяване.

Спонтанно пътуване

Имате бонус към заплатата, малко заделени средства или останала малка част от заплатата. Сега е моментът да направите спонтанно решение, да влезете в интернет и да си изберете емоционално и нескъпо пътуване. Ще намерите десетки, ако не и стотици варианти за евтини полети или пък нискобюджетни пътувания. Последвайте желанията си и тръгвайте за ново приключение.

Пътуване с приятели

С времето все повече пътуваме с половинката си. Но не трябва да пренебрегваме и моментите, които можем да прекараме само с приятелите си. Избягайте за момент от безкрайните семейни задължения и си подарете един уикенд само за вас и приятелите ви. Ще прочистите ума си и ще се върнете презаредени вкъщи и още по-привързани към семейството си.

"Активно" пътуване

В него трябва да нахраните не само душата, но и тялото си. Направете дълъг преход сред забележителности, езда с коне, рафтинг, бънджи - дайте на тялото си движението сред красиви места, което ще ви зареди психически и физически.

Пътуване с кауза

Такива има безброй като възможности, но сигурно не сте имали време да разгледате варианти. Да занесете продукти на възрастни хора в малки населени места, с които да изкарат през зимата, доброволческа дейност за сираци, бездомни животни или каквото друго вълнува сърцето ви. Ще бъдете удовлетворени и щастливи, че сте успели да помогнете дори на една душа да се почувства по-добре.

Imasmi web loading