Любопитно

12 невероятни психологически факта

11:10, July 28, 2021 | От New Me

                12 невероятни психологически факта

Номер 3 ни изненада силно...

Човешкото съзнание е безгранично и никой не може да ти даде точно обяснение защо нещо се случва по конкретен начин. Но това са 12 невероятни психологически факта, които със сигурност ще те приближат поне с една идея до разгадаването на необятния ум.

Мозъкът ни е по-креативен, когато е под напрежение

Проучвания показват, че мозъкът ни е много по-креативен, когато е претоварен. Може и да ви звучи странно, но е факт. Когато сме уморени, искаме само да си починем и не можем да контролираме мислите си. И даваме воля на мозъка ни да блуждае. И ето така се появяват и най-добрите идеи.

Понякога игнорираме хора, които ни уважават, за да обърнем внимание на тези, които ни игнорират

Изглежда напълно необяснимо, но сме привлечени от хора, които не се интересуват толкова от нас. И не само – често биваме обсебени от тях. Причината е, че хората искат да имат това, което не могат да имат. Учени твърдят, че този порив е свързан с мотивацията и пристрастяването. Не е ли ирония?

Решенията ни са по-рационални, ако мислим на чужд език

Когато трябва да вземем решение за нещо важно, обикновено дори без да искаме, вкарваме и емоции в това. Оказва се, че не можем да избягаме от ситуацията. И така се оказва, че сме склонни да влагаме и негативни емоции при взимането на решения.

Ако обаче опитаме да мислим на чужд език, успяваме да изолираме емоциите. Просто опитайте. И ще видите, че ще вземете по-добро решение.

Отношението към келнера говори за характера ни

Всички сме ставали свидетели на изключително грубо и арогантно отношение към сервитьори. Експертите твърдят, че никога не трябва да вярваме на хора, които са груби към келнерите. Защото това издава истинския им характер. А ти как се отнасяш с персонала в ресторанта?

Страшните неща ни правят по-щастливи

Това е една от тайните за щастието. Колкото повече се осмеляваш да излизаш от зоната си на комфорт и да пробваш нови неща, толкова повече се изпълваш с увереност. И съответно се чувстваш щастлив от това. Психолозите казват, че страхът е щастие. Предизвикай се! Осмели се да опиташ.

Ако говорим за успехите си, сме по-близо до провал

Ако искаш да успееш, не казвай на никого - съветват експертите. Да пазиш в тайна намеренията си само по себе си е голяма стъпка напред. Когато говориш за тях, говориш в бъдеще време и изпускаш настоящето. И може да усетиш напрежение. Така че запази намеренията си в тайна и работи упорито, за да ги постигнеш.

Стресът от изгубен телефон е равен на този в сватбения ден

Знаете ли за фобията от загубен телефон или да бъдеш извън обхват? Според учените почти всеки втори човек не си изключва телефона никога. Ти пристрастен ли си към телефона си?

Прекарваме 80% от времето си в клюки

Сигурно веднага се сещате за жени, като прочетете това...Е, да ама не. Мъжете обсъждат не по-малко от жените. Прекарваме много време в обсъждане на други хора, ситуации и решения. Просто се наслаждаваме на това. Учени твърдят, че не просто ни носи удоволствие, но може да има отношение и към оцеляването ни.

Дълголетниците са най-депресираните работници

По-възрастните хора понякога могат да са по-изпълнени с напрежение, гняв и депресия. Един от всеки пет дълголетници твърди, че е бил силно депресиран от работата си. Така че нека бъдем внимателни и деликатни към хората в напреднала възраст.

4 минути стигат, за да се влюбиш

За толкова време мозъкът може да реши дали да се влюби или не. Така че ако искате да впечатлите някой, пригответе се да му привлечете вниманието за 3-4 минути. Успех с първото впечателние. То е най-важното!

Емоциите могат да предвидят бъдещето

Имали ли сте някога усещането, че нещо лошо ще се случи? Просто си го предчувствал, без да знаеш защо. Е, всичко е свързано с интуицията ни. Това, което усещаме дълбоко в себе си, обикновено е вярно и предвещава какво ще се случи. Дали на нас или на другите, но ще се случи.

Можем да контролираме сънищата си

Представете си, че сте заклещени в сън и не можете да избягате. Единственият изход е да полетите. Тогава го направете. Колкото и да е странно, можем да контролираме сънищата си. Всеки може да го прави. Просто стойте спокойно и се фокусирайте.

Imasmi web loading