Любопитно

12 революционни начина да се справите със стреса на работното място

10:47, September 10, 2021 | От Тереза Алексиева
Джак Никълсън във филма "Полет над кукувиче гнездо" (1975)

Колеги, екипи, звена, клиенти, шефове, крайни срокове, проекти, други проекти, още проекти, планове, резултати, мониторинг, оптимизация, анализ, анализ, работа, работа, работа...

Успокойте се. Вече не е нужно да оцелявате с целия този панаир на раменете си.

Днес ви разкриваме 12 революционни, иновативни и изключително ефективни начина да менажирате стреса на работното място. Можете да ги използвате заедно, поотделно, последователно, хаотично или точно както е по вкуса ви.

А ефектът? Той е гарантиран и незабавен.

1. Хвърлете се на пода и колабирайте

Всяко велико пътуване започва с една малка крачка. Ето защо ви съветваме да започнете с този изключително симплистичен подход, който не изисква никаква предварителна подготовка или спомагателни аксесоари.

Достатъчно е да се отместите внимателно от работното си място, след което самоуверено да се стоварите право върху майката земя и да се отдадете на интензивни конвулсии. Експертите препоръчват да концентрирате вниманието си върху всяка мускулна група и част от тялото поотделно, докато не се уверите, че целият ансамбъл от фибри, жилки, нерви и тъкани колабира по оптимален начин.

Ефектът от процедурата може да бъде изпитан само тогава, когато колабирате холистично, а не просто вяло и откъслечно.

2. Носете със себе си малка брадва

Друг хитър трик, който можете да опитате - това е да носите със себе си дърварско сечиво, което да ви вдъхне допълнителен кураж и самоувереност, че държите ситуацията под контрол. За целта можете да използвате брадва или сатър, двустранна мотичка, кована кирка, лозарска ножица, мачете или дори малък ятаган.

Поставете своето острие на не повече от една ръка разстояние от работното място, където можете нежно да поглаждате повърхността му и да усещате мощната му терапевтична сила. Можете да подсилите ефекта от този подход като положите на ушите си слушалки, в които гърмят мощна батална музика и мотиви от традиционни викингски песни.

3. Призовете бога на гръмотевиците

Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Ето защо, ако чувствате, че животът ви изтича като тор, вероятно не ви остава нищо друго освен да призовете Тор. За щастие, ритуалът, чрез който можете да призовете бога на гръмотевиците е изключително прост - едно бързо търсене в интернет ни казва, че можем да го инициираме по следния начин:

● Трябва да го направите през нощ, в която се разразява мощна гръмотевична буря.

● Вземете със себе си чук и голяма, средноизпечена пържола.

● Съберете куп големи, тежки камъни, подредете ги в кръг и сложете чука по средата.

● Вземете в шепата си малко количество кал и я поставете върху чука.

● Изречете заклинанието: “О, Тор, син на Один, всемогъщ покровител, призовавам твоята сила в това време на нужда.”

● Заровете пържолата в земята и оставете инсталацията с чук по този начин, докато бурята свърши.

● След това се върнете и вземете чука. Носете го със себе си навсякъде. В него е силата на Тор, която ще ви защитава.

Сега вече знаете, че на света съществуват и по-нелепи неща от професионалните ви задължения. Надяваме се.

4. Унищожете работното си място

Ако физическият колапс и призоваването на боговете с чук и пържола не звучат като вашето нещо, не бързайте да унивате. Съществуват и много по-конвенционални начини да изпуснете парата и да отворите нова страница в отношенията си с работното място.

Водещи специалисти и сведущи лица, посветили живота си на иновативните техники за справяне със стреса, дефинират един наглед примитивен, но дефакто изключително символно натоварен подход.

Достатъчно е да обходите с поглед всеки детайл от работното си място, след което да пристъпите към незабавното му и непоколебимо физическо унищожение. Важно е да изчистите съзнанието си от всички колебания, скрупули и угризения. За да постигнете желания ефект, трябва да действате дръзко и последователно. В най-добрия случай, след вас не бива да остава нищо друго, освен купчина смет, която вече е непригодна дори за рециклиране.

5. Заминете за Джибути

Ако отстраняването на дразнителите е невъзможно по обективни причини, следва да евакуирате себе си от така създалата се токсична ситуация. Вероятно вече сте опитвали да отидете в друго помещение, в друга сграда, в друг квартал или дори в друг град.

Това е като да гасите пожар с капкомер. Единственият смислен ход пред вас е незабавно да поемете към Джибути. Разположена в северната част на Африканския рог, тази република има ограничени природни ресурси, предимно пустинен терен и безплодни тревисти местности.

В нея ще се почувствате в хармония с вътрешния си свят, ще медитирате върху кухотата на битието и обективно абсурдния характер на сътворението. Не след дълго, ще усетите как стресът напуска тялото ви, заедно с всички останали чувства, мисли, обречени стремежи и празни надежди.

6. Чипирайте се и мутирайте в андроид

Светът е голям и чипове дебнат отвсякъде. За по-модерно настроените сред нашите читатели, загубата на човешкото начало е отлично решение: чрез нея ще се освободите не просто от бремето на стреса, а и от целия емоционален лабиринт, присъщ на биомасата.

Достатъчно е да изберете произволен метод на чипиране, след което да предадете контрола върху мислите и действията си директно в ръцете на новия световен ред. Оставете се на импулса на 5G и се потопете в безвремието на доминацията.

Предайте управлението на системите си на Бил ГейЦ и плувайте във вечната река на киберспокойствието. Вече сте свободни.

7. Консумирайте нискокачествена ракия от Лом

Ако желаете да запазите човешката си същност, но все пак да я модифицирате до неузнаваемост, можете да използвате някои специални напитки с митичен характер и мистичен ефект.

Такива са например домашно приготвените спиртни отвари от Северозапада, включително Видин, Враца, Лом, Мездра, Червен бряг и Монтана. Древните легенди разказват, че консумацията на напитки, произхождащи от този край, имат силата да взаимодействат със самото същество на човека.

Те стимулират психическата устойчивост и редуцират стреса на работното място, залагайки на един много прост механизъм: загубата на съзнание. Запомнете: никой не е стресиран, докато е припаднал. Използвайте това знание мъдро, за да живеете добре.

8. Замеряйте колегите си с развалени банани

В края на деня, самодеструктивното поведение, паганските ритуали, мутацията и ескапизмът невинаги се оказват правилното решение на проблема със стреса.

Понякога трябва просто да се изправите очи в очи с проблема и да хвърлите загнили банани по него. Процедурата е проста: снабдете се с кофа с разкапани плодове, таргетирайте виновниците за стресовата ситуация и ги запознайте отблизо с текстурата на овошките. Повторете колкото пъти е необходимо за пълно премахване на стресовите фактори.

9. Ревете като момиченце

Тази тактика се счита от много хора за морално остаряла, старомодна и неефективна. Това е така, когато потискате мощния рев и го принизявате до състояние на тих хленч, незабележим вопъл или просто кротко ридание. Тук говорим за нещо изобщо, съвсем друго. Важно е да ревете като дете, което току-що е разбрало, че не може да яде пясък.

Като дете, на което е отказано да обядва желирани мечета. Като дете, което трябва да си сложи дрехи преди да излезе. Ревът трябва да е остър, гръмък, оглушителен и пронизителен. Трябва да е войнствен, дързък, юначен и съкрушителен.

Трябва да звучи чудовищно и да трае продължително. Запомнете: ако никой от колегите ви не викне екзорсист, значи не сте се справили или със силата, или с продължителността на вида рев, който се опитваме да опишем.

Единствено пристигането на екзорсист на място може да възвести, че най-накрая сте открили начина да се справите с нервното напрежение и стреса от работата.

10. Полудейте решително

Заубата на разсъдъка може да не е най-доброто решение за менажиране на стреса, но понякога е единственото решение. Макар и съвременната наука да отхвърля този подход като недалновиден, не забравяйте - вие сте господар на своя разум и всеки опит да ви бъде наложена принудителна вменяемост няма да издържи в конституционния съд.

Ако не откривате друга алтернатива, вие можете просто да съберете целия кураж, на който сте способни, и да полудеете без да ви мигне окото. Предимството на този метод е, че той подлежи на висока персонализация според предпочитанията на полудяващия.

Можете да пушите фикус в тоалетната, да крещите бели стихове от покрива, да изтанцувате ведро хоро пред Народния театър или да използвате еднократни пластмасови сламки.

Хоризонтът е безкраен, а лудостта - необятна.

11. След това полудейте още малко

Не е нужно да цитираме Мечо Пух, за да илюстрираме идеята на тази стъпка. А тя е проста: не нагазвайте в лудостта само до колене. Потопете се. Отпуснете се. Насладете се. Пуснете си заседание на парламента. Изгледайте вечерната емисия новини. Влезте в лоши групи във фейсбук.

Създайте теория. Формирайте субкултура. Основете култ. Планирайте лудостта си дългосрочно и устойчиво - не просто като мимолетни изблици на умопомрачение, а като цялостна стратегия и начин на живот.

12. Полудейте изцяло, безвъзвратно и необратимо

В последната фаза можете да съчетаете кратките ежедневни делириуми с интегралната тактика за живот извън бремето на разума. Действайте целокупно, в унисон с голямата картина и всеки неин малък детайл. Превърнете лудостта в изкуство и не се спирайте пред нищо, докато не установите доминация над нервното напрежение чрез тотална умствена необузданост.

Защото стресът не е даденост; той е избор. А за да се справите с него е достатъчно просто да счупите оковите на обществения договор и правилата на епистемата.

Imasmi web loading