13 правила в обличането, които трябва да знаем

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

03 Октомври 2019

Модата се мени често, но етикетът в обличането си остава, така че е добре да сме наясно с няколко правила, за да изглеждаме винаги добре и стилни.

1. Копчетата на сакото

Не всички мъже са наясно, че когато сакото им има две копчета, задължително се закопчава само горното. Второто не се закопчава и се счита за проява на лош вкус, ако го направите. Ако случайно копчетата са 3, закопчавате винаги средното, горното е по желание, а най-долното - никога.

Вижте още: 7 древни ритуали за ново начало

2. Дамите и ризите

Когато дамите носят риза, понякога се изкушават да разкопчаят повече от едно копче и да разкрият по-красивата гледка към деколтето си. Не се счита за особено възпитано обаче, ако се разкопчаят повече от 2 от най-горните копчета на ризата. Всичко останало може да се сметне за неподходящо, а ако се прекали - и пошло.

3. Бижутата

Хубаво е да не се прекалява с тях и да се ограничите до 2 аксесоара. Например обеци и гривна, колие и пръстен. В много краен случай може да заложите на 3 по-семпли (обеци, колие и пръстен например). Но ако сложите от всичко, рискувате да преминете границите на добрия вкус.

Вижте още: Чертите, които ви правят неотразими

4. Вратовръзките

Всички сме виждали мъже с вратовръзки, които падат много под коланите им и изглеждат нелепо дълги. Или пък обратното - с твърде къси вратовръзки. Най-добре е крайчето на вратовръзката да пада около колана на панталона.

5. Дължини и деколтета

Ако решите да заложите на къса рокля, тогава категорично тя не трябва да е с голямо деколте. И обратното - ако държите да разкриете малко повече в горната част, тогава си изберете по-дълга рокля. Комбинацията много къса пола/рокля и голямо деколте ще изглежда твърде вулгарно.

Вижте още: Съветите на Марк Твен, които ще променят живота ти!

6. Риза и вратовръзка

Ако мъжът е избрал да сложи само риза и да пропусне сакото, тогава този стил не налага и носенето на вратовръзка. Не само ще е по-удобно, но и ще се спази едно от основните правила при мъжкото облекло.

7. "Загащването"

Ако решите да приберете ризата си в панталона, то тогава задължително трябва да сложите колан, иначе ще изглежда не много стилно и някак недовършено.

Вижте още: Мъжете, които се женят за умни жени, живеят по-дълго

8. Голите кореми

Преди време бяха доста модерни, но все пак етикетът си казва думата. Смята се за проява на лош вкус коремът ви да се показва между блузата и панталона. Така че внимавайте, когато комбинирате дрехите си.

9. Цветът на колана

Цветът на колана на панталона ви трябва да е същият като този на обувките. В най-лошия случай - поне да е съобразен с него и да си пасват идеално.

Вижте още: За какво служи най-малкият джоб на дънките?

10. Етикетите

Всички сме виждали как понякога някой етикет на блуза или панталон се подава грозно и разваля визията. Затова е прието, че всичко, което би могло да се покаже и да ви накара да изглеждате по-зле, трябва да се изреже.

11. Принтовете

Никога, никога не смесвайте твърде различни принтове. Това ще направи облеклото ви безвкусно и грозно. Например високи и широки райета, животински и флорални мотиви, и пр. По-добре заложете на една-единствена дреха с открояващ се принт, а всичко друго да е изчистено.

Вижте още: Срещнали сте сродна душа? Ето признаците...

12. Мъжките чорапи

Виждали ли сте как някои мъже, като седнат, разкриват голяма част от кожата на краката си? Смята се, че мъжките чорапи трябва да са достатъчно дълги, за да могат да покрият кожата на краката, когато панталонът се вдигне нагоре при сядане.

13. Жените в офиса

Разбира се, жените могат да избират почти всякакви дрехи за офиса, стига да са подходящи. Ако например им е топло в летните месеци и искат да сложат нещо без ръкав, единственото условие според етикета е да не е потник или дреха с тънки презрамки като потник, без значение дали е рокля или нещо друго. Късите ръкави са напълно подходящи, особено ако са на стилна за офиса риза.  

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща