15 неща, от които е крайно време да се отървете

Image by Free-Photos from Pixabay

Image by Free-Photos from Pixabay

Автор: New Me

18 Февруари 2020

Понякога ни е трудно да се разделим с някои неща, просто защото сме свикнали с тях или дълго време са били част от живота ни. Но идва момент, в който е по-добре да ги оставим в миналото и да продължим напред без тях, за да сме по-щастливи.

Ето 15 неща, от които си струва да се отървете още днес.

1. Навик, който вреди на здравето ви - без значение дали е пушене, пиене, неправилно хранене, заседнал начин на живот или друго. Открийте този навик и се преборете с него.

Вижте още: 5 психологически трика, които действат върху всеки

2. Работа, която ви прави нещастни - ако ви е страх да напуснете без алтернатива, тогава потърсете тази алтернатива, докато сте още на старата си работа. Животът е твърде кратък, за да правим неща, които мразим.

3. Токсичните хора - всеки има такива около себе си. Фалшиви приятели или открито злонамерени познати. Изхвърлете ги от живота си, за да не го тровят.

4. Безперспективна връзка - всички сме имали такава и сме отлагали края й. Лошото е, че колкото повече отлагаме, толкова по-трудно става да я приключим.

Вижте още: Първото, което видиш, разкрива от какво имаш нужда в момента

5. Ненужни вещи - кой ли не е препълнил поне един шкаф с неща, които никога няма да използва, но пази по незнайни причини. Разчистете ненужните вещи и отворете място за нови и смислени за вас. 

6. Книгите, които не харесвате - това е вашата библиотека, напълнете я с класики или с книги, които бихте препрочитали отново, и които са ви докоснали. Останалите само биха събирали прах.

7. Дрехите, които вече не носите - дарете ги. Винаги има хора, които биха се радвали истински на старите ви дрехи. Защо да стоят в шкафа ви?

Вижте още: ТЕСТ: Алфа жена ли си?

8. Ниското самочувствие - колкото и да не ви се вярва, това да харесваш себе си е състояние на ума. Винаги има за какво да се цените. Медитирайте или намерете друг начин да повдигнете самочувствието си.

9. Счупени неща - противно на вярването, че счупеното носи щастие, по-добрият вариант е да изхвърлите всичко счупено и вехто от дома си - счупени чаши, съдове, мебели. Намерете начин да ги поправите или замените с нови - има и доста бюджетни варианти, ако не ви се дават излишни пари. 

10. Прекалената самокритичност - хубаво е да сме взискателни и да искаме повече от себе си, но ако прекаляваме, ще провокираме по-скоро тревожност и неудовлетвореност от живота ни, отколкото някакво развитие.

Вижте още: Сигналите на интуицията, които не бива да пренебрегваме

11. Мързелът - няма нищо лошо в това от време на време да си почиваме, като не правим нищо. Но мързелът в живота е нещо ужасно, което само ще ви дърпа назад и накрая няма да постигнете нищо смислено.

12. Терзанията за миналото - няма как да променим нещо, което сме направили в миналото, то е факт. Вместо това се фокусирайте върху настоящето и бъдещето, за да постигнете най-доброто, на което сте способни, именно там.

13. Самосъжалението - вие не сте беззащитни същества, а силно изразена личност. Ако нещо не върви, със самосъжаление няма да се оправи. Нужни са действия, които само вие можете да предприемете, така че бъдете смели.

Вижте още: Искаш да си във форма? Ето 3 съвета как да започнеш

14. Страхът от непознатото - за да се развиваме, да вървим напред и да ни се случват още по-хубави неща, често трябва да поемаме по пътища, които не познаваме. Ако вечно ни е страх от новото и неизвестното, резултатът ще е да си останем на едно място и да се чудим какво щеше да бъде, ако....

15. Сравнението с другите - ако ви мотивира да се развивате и да работите върху себе си, ще е супер. Но ако само се потискате от това кой каква фигура има, колко е красив, популярен, богат или успял, по-добре сложете край на тези сравнения. Вместо това помислете какво бихте искали да промените в себе си и в живота си, начертайте план и го следвайте. Това вече ще ви направи истински щастливи.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща