Книги и филми

16 вечни филма с Одри Хепбърн

10:47, January 20, 2021 | От New Me

                16 вечни филма с Одри Хепбърн

Събрахме на едно място най-великите ленти с актрисата

Когато чуем името Одри Хепбърн, в съзнанието ни изниква красивото момиче в черна рокля, със стилен кок и деликатно излъчване. Тя умира на 63-годишна възраст, а след себе си оставя няколко незабравими ленти, които се превръщат в едни от вечните класики на киното.

Вижте най-емблематичните филми на Одри Хепбърн, които никога няма да ни омръзнат.

Закуска в Тифани (1961)

Това вероятно е филмът, за който всички първо се сещат, когато чуят за Одри Хепбърн. Докъде се простират амбициите и мечтите на млада жена, която отчаяно иска да се омъжи за богаташ и да се впише във висшето общество? Одри Хепбърн прави една от най-добрите си роли, а тази класика от 60-те ще ви накара и да се смеете от сърце, и да се замислите сериозно за любовта.

Моята прекрасна лейди (1964)

Филм, който ще впечатли почти всеки, дори хората, които не харесват мюзикъли. Просто защото класиката си е класика - гледайте го поне веднъж и после преценете за себе си дали е спечелил сърцето ви. Иначе достойнствата му са неоспорими - страхотни актьори и завладяваща история. Ще успее ли едно красиво момиче да се впише в снобизма и предразсъдъците на висшето общество и през какво ще се наложи да премине по пътя нагоре? Лента с цели 8 награди Оскар (напълно заслужено), включително за най-добър филм, главна мъжка роля (Рекс Харисън), режисьор (Джордж Кюкор), костюми и др.

Шарада (1963)

В тази лента ще се насладите на Кари Грант и Одри Хепбърн, а сюжетът е заплетен и интригуващ. Когато се връща от почивка, млада жена разбира, че съпругът й е бил убит. Но историята добива още по-страшен нюанс, след като започват да я преследват. Оказва се, че мъжът й е участвал в грандиозен обир и някой иска неговия дял от печалбата. Героинята на Хепбърн ще се изправи пред сложни и опасни ситуации, като не е сигурна на кого в крайна сметка може да се довери. Не пропускайте този филм.

Сабрина (1954)

Романтичен и същевременно много забавен филм, в който ще се влюбите. Тук Одри Хепбърн отново е в звездна компания - този път с Хъмфри Богарт. А лентата ни показва живота на богат плейбой, който забелязва красивата дъщеря на шофьора си. И докато за него това може би е поредното завоевание, брат му също се увлича по младата жена. Красива история, поднесена с хумор и стил - не я пропускайте за нищо на света.

Римска ваканция (1953)

Без съмнение, това е най-великият филм с Одри Хепбърн, а ролята й остава в историята на киното завинаги. Неслучайно печели и  Оскар за най-добра женска роля именно в "Римска ваканция". Тази разкошна лента ни впуска в пътуване из Европа, където красива и млада принцеса трябва да направи редица посещения. Уморена и отегчена от задълженията и натоварената си програма, тя успява да се измъкне от зорките погледи на приближените си и обикаля града като обикновено момиче. Докато не се натъква на американски журналист и нещо в сърцето й не се пробужда. Това е филм, който ще помните цял живот, гарантираме ви.

Обир в музея (1966)

Уважаван мъж с уникална колекция от произведения на изкуството крие шокираща тайна. Ако тя бъде разкрита, ще съсипе живота и репутацията на цялото семейство, а някои може да стигнат и до затвора. Дъщерята на колекционера е наясно с мрачната тайна на баща си и се опитва да го вкара в правия път. В нейната нелека задача на помощ ще се притече частен детектив, който е влюбен в нея и ще направи всичко, за да предпази любимата си. Перфектен филм за уикенда, така че се възползвайте да го гледате.

Часът на децата (1961)

Невероятна история, която ни поднасят Одри Хепбърн и Шърли Маклейн. Героините им ръководят и преподават в частно училище в малко градче. Всичко изглежда наред до момента, в който тяхна ученичка не ги обвинява в хомосексуална връзка. Скандалът е огромен и съсипва репутацията на двете жени, както и труда им в училището. Накрая истината излиза наяве, но дали няма да е твърде късно? Гледайте, за да разберете. 

Двама на пътя (1967)

Колко може да е трудно да запазиш брака си след 10 години и редица разочарования? Двама съпрузи ще ви покажат нагледно, като тръгнат на пътешествие заедно. А това пътуване ще предопредели съдбата на отношенията им - или ще си припомнят голямата любов, която са имали, и ще намерят отново път един към друг, или ще осъзнаят, че всичко между тях вече се е изчерпало и е време да се разделят. Един много различен поглед върху взаимоотношенията в едно семейство, който не трябва да пропускате.

Историята на една монахиня (1959)

Когато красиво момиче от богато семейство решава да стане монахиня, всички са шокирани. И все пак, нищо не може да отклони от пътя на идеалите младата Габриел. След като полага своята клетва обаче, тя вижда съвсем различен свят от живота на монахините и медицинските сестри. Мечтата й да помага на онеправданите и да е в полза на страдащите бързо е разбита. Задачите, които й поставят, са във все по-голям разрез с убежденията и ценностите й. Гледайте този драматичен филм, за да разберете дали ще може да намери пътя към себе си отново и да се измъкне от обета, който е дала.

Когато се стъмни (1967)

Филм, който ще смрази кръвта ви. Ще откриете силата на Одри Хепбърн извън романтичните и забавни филми. А този трилър е всичко, от което се нуждаете за страшна филмова вечер. Сляпа жена ще се изправи пред ужаса на трима престъпници, влезли в дома й. Те искат нещо от нея, но тя е сигурна, че няма как да им го даде. Ще успее ли все пак да се измъкне от кошмара, който се разиграва в къщата й? Не пропускайте да разберете.

Следобедна любов (1957)

Гари Купър и Одри Хепбърн ще спечелят сърцето ви в още една любима класика от 50-те години на миналия век. Да си бохем с афинитет към дамите се оказва лоша комбинация. Особено когато по петите ти е изпратен частен детектив, който да те улови в крачка със съпругата на свой клиент. Историята обаче претърпява пълен обрат, когато се замесва и дъщерята на детектива. Тя ще събуди интереса на джентълмена, но дали между тях ще пламне нещо повече?

Война и мир (1956)

Думите са напълно излишни. Една от най-великите литературни класики оживява на екран, при това с актьори като Хепбърн, Хенри Фонда и Виторио Гасман. За игрите и отношенията сред руската аристокрация на фона на едни от най-ключовите политически събития през 19 век. Отзивите за филма са сменени, каквито са били винаги за екранизациите на любими книги, но ако не сте гледали тази лента, значи сте пропуснали наистина много.

Робин и Мариан (1976)

Историята за Робин Худ може и да ви е малко банална, особено след като сме се нагледали на много и различни версии през годините. Но непременно дайте шанс на този филм. В него на Хепбърн партнира големият Шон Конъри, а сюжетът ни дава един много по-интересен поглед върху живота на знаменития разбойник. Ще го видим в по-зряла възраст, в която умората надделява и човешките желания се засилват. Дали не е време каузата да отстъпи малко назад, за да се следва сърцето?

Непростимo (1960)

Ще се пренесете в прерията и историите за индианци. Ще надникнем в спокойния живот на едно семейство, което отглежда добитък в отдалечената си къща. Но всичко се преобръща, когато тръгва слух, че дъщерята в семейството е индианка, открадната още като дете от племето си. Мълвата се разпространява и скоро се появяват хора от племето, които искат момичето. Дали историята ще се окаже вярна и ще може ли доскорошното й семейство да се откаже от нея и да я предаде? Прекрасен филм, който трябва да гледате поне веднъж.  

Заедно в Париж (1964)

Много цветен, свеж и забавен филм, който ще ви пренесе през драма, престъпления, любов и дори - чудовища. Когато сценарист е тотално неспособен да развие сюжета на новата си история, на помощ ще му се притече красиво момиче, с което заедно ще преминат през всякакви възможни развръзки за един убийствено добър сценарий.

Клоунско лице (1957)

Още един красив мюзикъл, на който да се насладите. Освен музика, танци и смях, ще се забавлявате с любовната история, която ни поднася тази стара лента с великия Фред Астер и Одри Хепбърн. Между фотограф и момиче, което иска да се впише на голямата сцена. Но какво ще трябва да жертва, за да го постигне? Всичко това, потопено в атмосферата на неповторимия Париж. Филм, който трябва да се гледа поне веднъж.

Imasmi web loading