21 превозни средства, с които можете смело да летите по магистралата

13:01, July 15, 2022 | От Тереза Алексиева
Снимка: katja / Pixabay
През последните дни целокупното народонаселение на републиката си задава един въпрос с вселенско значение. А именно - с какви превозни средства може и с какви не може да се лети по магистралата с между 100 и 4000 километра в час.

Както винаги, ние оставаме актуални както към философско-моралните терзания на нашите читатели, така и към чисто практическите им проблеми. Затова днес ви предлагаме изчерпателен списък с превозни средства, с които е етично приемливо и практически постижимо да летите по магистралата с 200.

1. Каручка

Ако забраната за управление на каруци в столицата е накърнила чувството ви за идентичност, можете да пренесете своя протест директно на автомагистрала Тракия. В зависимост от социалния ви статус, можете да използвате впряг с една-единствена стара кранта или да заложите на по-софистицирани алтернативи като спортна карета, файтон или месопотамска колесница.

2. Пони

Не е необходимо да отидете в цирка или във “Вятърните мелници” до Горна Малина, за да яздите пони. Предвид, че цялата ни държава е нещо средно между посредствена циркова арена и скъпоплатен развлекателен център, вие и понито ви имате съвсем легитимно място поне по отсечката София - Калотина. За целта е необходимо единствено да носите малка раничка със зоб, за да можете да зареждате бързо и да не губите скорост по пътя.

3. Кънки за лед

Ако трябва да бъдем реалисти, карането на кънки за лед по магистралата е много по-бюджетно от поддържането на сух път през зимата. В ситуация на наближаваща икономическа рецесия, единственото отговорно държавническо поведение би било именно да се стимулират гражданите да използват кънки за фигурно пързаляне, за да летят с нулев държавен бюджет. Социологията показва, че ако застанете с лицето си като пионер на тази антикризисна мярка, шансовете ви за влизане в парламента на следващите избори са около 96,4%.

4. Тобоган

Ако балансът върху кънките за лед ви се струва като твърде голямо предизвикателство или просто забавя вашия полет, можете без колебание да заложите на тобоган. Тази специална шейна се прави от заковани брезови дъски и се използва от северноамериканското индианско племе чипеуян. Тя може да се тегли от кучета, от хора и от турбо мощни електрически тротинетки, а ако сте достатъчно смели - и от Volkswagen Golf 4.

5. Колело за баланс

Този специален вид детски велосипед се отличава с това, че в устройството му няма педали. Вместо това, при него задвижването се случва изцяло чрез механично оттласкване с краката по повърхността на земята. В този сценарий, единствената граница пред скоростта ви е седмичният брой на тренировките ви за крака - колкото по-рядко ги пропускате, толкова по-шеметно ще можете да се носите като вятър между Перник и Дупница.

6. Триколка

За дните, в които ви е трудно да пазите баланс и за нощите, в които залитате - триколката е най-стабилното, крепко и солидно превозно средство, с което един отговорен гражданин може да премине отсечката между Сливница и Драгоман по автомагистрала Европа. Нещо повече - моделите триколки с дръжка за бутане са иновативно drink and drive решение, при което приятел може да ви завози в аварийната лента, в случай, че сте прекалили с пукницата.

7. Скейтборд

Напоследък често се коментира, че българските магистрали силно наподобяват рампа за трикове със скейтборд. Ако не сте от тези, които мрънкат, а от тези, които действат - просто се осмелете да използвате скоростните ни пътища по предназначение. В някои отсечки можете да изпробвате триковете си с тройно салто, а в други - прескачането на препятствия. Единственото, с което трябва да внимавате, са изпреварващите понита и тобогани.

8. Роторна сеносъбирачка

Може би по-запознатите от вас знаят, че сеносъбирачките по-скоро се теглят от друго превозно средство, отколкото да се шофират самостоятелно. Това в никакъв случай не бива да сломява духа ви или да ви кара да отмествате поглед от целта. Достатъчно е да прикачите своята роторна сеносъбирачка за колелото си за баланс, след което да минете през маршрута Стара Загора - Сливен - Ямбол, където далеч няма да бъдете най-екзотичната гледка на пътя.

9. Количка от Била

Ако сте израснали с видео клипове на пънк банди от 90-те години и началото на 21-ви век, то вие чакате този момент твърде дълго. Разбира се, присвояването на колички за пазаруване от големите хипермаркети е извън закона. Освен ако някой не ви снима и не станете популярни в социалните мрежи. Тогава кражбата спира да има значение и вече спокойно можете да яхнете количката и да полетите с нея по автомагистрала Видин - Враца без да се притеснявате, че тя все още не съществува.

10. Мотоделтапланер

За някои летенето е шега работа. Ако не сте от тях, можете да използвате произволна българска магистрала както за начална, така и за крайна точка на полета ви с едноместен или двуместен мотоделтапланер. Добрата новина е, че едноместните модели не изискват регистрация и пилотски лиценз, така че пред вас няма никакви пречки да преодолеете гравитацията и да надскочите ограниченията на простосмъртните шофьори.
11. Боклукчийски камион

Боклукчийските камиони се налагат като все по-желана алтернатива за високоадреналиново извънградско шофиране, а причината е проста - всеки камион може да бъде боклукчийски камион, стига в него да се качат правилните пътници. С тази иновативна опция, вие ще имате възможността да съберете за рециклиране всички останали участници в трафика, докато вятърът смело свисти в празната ви кофа.

12. Багерче от зрънчо

Моторните превозни средства в реален размер са за слабите. А вие не сте слабаци, нали? Ако искате да демонстрирате, че ако има желание, има и начин, можете да се опитате да вдигнете 200 с багерче от Лъки бой или Зайо Байо. Тези модели са леки, подвижни, имат бързо ускорение и почти никакво съпротивление, което ги прави перфектни за автомагистрала “Черно море” в средата на месец юли.

13. Верижен самосвал

Ако не сте подкарвали верижен самосвал от Хасково към Свиленград, то вие изобщо живели ли сте? Предимството на този вид високоскоростни транспортьори се крие в това, че в тях можете да извозвате всичките си останали превозни средства - включително моторна градинска количка, електрическа косачка и дори челен товарач. Така можете гъвкаво да сменяте метода си на придвижване спрямо желаната скорост, търсената степен на атрактивност и метеорологичните условия.

14. Аеролодка

Този плавателен съд с плоско дъно се задвижва от въздушна струя и е идеално решение за дъждовен есенен трип между Плевен и Ловеч. Той ще ви помогне да превърнете наводнената магистрала от дефект в ефект, а ураганния вятър - от пречка във възможност. Аеролодката е също така интелигентен начин да объркате служителите на КАТ и да профучите пред смаяните им погледи, докато се опитват да анализират дали сте или не сте тяхна отговорност.

15. Бебешка количка

Може би знаете, че на пазара има бебешки колички, които струват повече от нов автомобил среден клас. Ако по някаква случайност сте се сдобили с такава количка, можете да избиете разхода с дълги пробези от Сандански до Петрич и да превърнете автомагистрала Струма в най-скъпия детски кът в републиката.

16. Рикша

Един час каране на рикша в големите ни курорти може да достигне до 100 лв., особено ако не говорите български език. Ето защо ние ви съветваме директно да пристигнете на рикшата и да спестите този ненужен разход, като същевременно вземете разстоянието от Шумен до Варна за по-малко от осем минути. Когато пристигнете в морската столица, можете да избиете цената на хотела с отдаване на рикшата под наем за високоадреналинови спортове.

17. Ховърборд

Тези високотехнологични електрически скутери се задвижват чрез смяна на центъра на тежестта и движенията на тялото. Или иначе казано - колкото по-криви сте, толкова по-бързо ще порите въздуха между Пловдив и Чирпан. За свидетелите на вашето изстъпление няма да остане нищо друго освен да ви заснемат и да ви поканят в сутрешен блок, за да споделите за следващите си проекто-подвизи.

18. Количка за картинг

Като силен, мощен и изконно независим български гражданин, вие можете да си позволите да изметете която и да е магистрала с количка за картинг без да ви мигне окото. Ако някой дръзне да оспорва това ваше право, реакцията ви трябва да е светкавична и безпощадна. Съдът в Хага ще разгледа казуса ви, а с обезщетението за нанесени нематериални щети ще можете да си позволите закупуване на тунингован модел, с който да участвате в столичните гонки след полунощ.

19. Атомен ракетен крайцер

Този вид ракетен крайцер се отличава с наличието на ядрена силова установка и въоръжение със стратегически и противокорабни ракети. Пределно ясно е, че този тип инвестиция в бъдещето ще ги гарантира не само бързо придвижване по река Струма край едноименната магистрала, но и ще накара недоброжелателите да помислят добре, преди да се противопоставят на вашия революционен метод за междуградска мобилност.

20. Ски

След като преминахме през кънките за лед и тобогана, ските изглеждат като логично допълнение към опциите ви за зимно придвижване по българските скоростни пътища. Ще ви трябват единствено правилните щеки, с които да се затласкате буйно през виадукт Витиня, преди да се гмурнете в слалома на Ечемишка.

21. Летяща чиния

Не бихме могли да говорим за летене без да завършим с най-логичния избор - летящата чиния. С нея ще затвърдите впечатлението, че не сте от тази планета и порядките на местните не представляват никакъв интерес за вашия вид. Прекрасна новина за вас може би ще бъде, че летящите чинии не подлежат на регистрация в КАТ, тъй като така ще избегнете досадните административни неуредици, свързани с безопасността на и над пътя.

Екипът ни ви пожелава весел полет и възможност да разкажете за изживяването!
Imasmi web loading