Здраве

3 признака, че детето ви води заседнал начин на живот

08:09, April 06, 2021 | От New Me

                3 признака, че детето ви води заседнал начин на живот

Проверете

На фона на все по-тревожните данни за затлъстяване и наднормено тегло сред огромен процент малки деца и тийнейджъри, за родителите е по-важно от всякога да разчетат правилно сигналите дали детето им има нужда от помощ. И също така - да вземат сериозни мерки, ако забележат подобен проблем.

Ето три знака, че детето ви води заседнал начин на живот, което (заедно с храната) е основният причинител за влошено здравословно състояние и напълняване, включително сред децата. Така че не е достатъчно да следите само хранителния режим на детето си. То има огромна необходимост и от много движение през деня.

Тревожност/Апатия/Депресия/Гняв

Разбира се, зад подобни състояния може да стоят и различни ситуации от всекидневието на детето ви. Но ако забелязвате тенденция в подобно поведение и детето ви перманентно се чувства зле психически и емоционално, опитайте да му подсигурите повече излизания в парка, на детската площадка, сред природата в планината или го запишете на спорт. Физическата активност е нещо, от което всяко дете има огромна потребност и ако системно се лишава от нея, това се отразява на начина, по който се чувства, а не след дълго - и на теглото му.

Прогресивно качване на килограми

Факт е, че децата растат и няма как да си останат на едни и същи килограми. Но все пак всичко трябва да е умерено. Ако забележите, че теглото на детето ви претърпява твърде резки промени за много кратко време, значи нещо в режима му не е наред. В повечето случаи това е знак, че или се прекалява с нездравословното хранене и вредните напитки, или на детето ви му липсва достатъчно движение и тялото му започва да реагира.

Прекарва часове пред екрана

В наши дни това сякаш е най-удобният вариант за родителите - децата им да играят на таблета, телефона, на видео игри или да стоят пред телевизора. По-спокойни са, заети са с друго, докато родители могат да свършат по някоя и друга задача вкъщи. Родителите са доволни, че децата им са пред очите им и не се притесняват излишно. Това обаче крие своите огромни недостатъци. Часовете пред екрана не могат да компенсират физическата активност и освен че могат да доведат до затлъстяване, с времето напрягат и психиката на децата. Така че следващия път, когато детето ви отново пожелае да прекара няколко часа пред таблета, просто го хванете за ръка и го изведете навън.

Imasmi web loading