Любопитно

5 доказателства, че сте по-привлекателни, отколкото предполагате

11:10, August 21, 2020 | От New Me

                5 доказателства, че сте по-привлекателни, отколкото предполагате

Когато ниската самооценка ни пречи да видим истината

Понякога и най-незначителното събитие може да подкопае самочувствието ни. Ако проблемите с ниската ни самооценка обаче се задълбочат, могат да объркат сериозно живота ни и да ни направят нещастни. Затова си спомнете за следните знаци, че хората са силно привлечени от вас, и знайте, че сте наистина харесвани.

Търсят компанията ви

Никой не иска да е около хора, които го карат да се чувства зле или го отегчават. Щом другите търсят компанията ви и искат да са с вас, значи им давате нещо, което останалите не могат. Изслушвате ги, разбирате ги и ги карате да се чувстват добре с вас. Което значи, че са по-привлечени от вас, отколкото от другите.

Усмихват се, когато ви видят

И не говорим за рутинна усмивка от възпитание, когато се подминавате в офиса. Говорим за искрени усмивки и неподправена радост всеки път, когато ви видят.  За това как се спират при вас, за да се посмеете заедно и да си кажете по нещо.

Комплименти (или липсата им)

Спомняте ли си онези случаи, в които сте се постарали много за външния си вид, отделили сте повече внимание на прическата и дрехите си, а никой не ви е казал и дума? Започвате да се разколебавате, че каквото и да правите, явно особено подобрение във външния ви вид няма. И така губите увереност. Помнете обаче, че повечето се чувстват застрашени именно от по-привлекателните хора и когато са ви забелязали в нова светлина, вероятно са изпитали ревност. Гордейте се с начина, по който изглеждате, и се старайте заради себе си, не заради комплиментите на другите.

Визуален контакт

Случвало ли ви се е да се огледате и да видите човек, който ви наблюдава. По-често това е причина за притеснение, защото хората са склонни да се отдават първо на негативните си мисли. Дали имате нещо на лицето си или дрехите ви не са както трябва? Едва ли, просто хората изучават онези, които са им се сторили най-интересни или привлекателни. Ако видите, че някой се опитва да установи визуален контакт с вас, не извръщайте поглед, а просто му се усмихнете.

Скъсяване на дистанцията

При разговор с хора, с които не сме толкова близки, има една невидима бариера, която ни кара да държим определена дистанция. Ако човекът отсреща обаче започва леко да се приближава в хода на разговора, знайте, че вече сте го накарали да се отпусне и се чувства достатъчно привлечен от вас, за да скъси достанцията помежду ви.

Imasmi web loading