Здраве, Красота

5 неща, с които състаряваме тялото си по-бързо

09:59, February 19, 2020 | От New Me

                5 неща, с които състаряваме тялото си по-бързо

Не ги допускайте прекалено много в живота си

На всички ни се иска да останем по-млади за по-дълго време и да държим старостта колкото се може по-далеч. За целта обаче не трябва да допускаме някои вредни навици, срещу които с годините сякаш преставаме да се борим.

Ще пропуснем добре познатите алкохол, цигари и излагане прекалено много на слънце без защита - за тях е повече от ясно, че ни състаряват и вредят. Но вижте какво още е добре да ограничите максимално, за да се запази тялото ви младо повече време.

Дългото седене

Обездвижването е страхотен бич за здравето и младостта ни. Мнозина обаче сякаш привикват с него, заради дългите часове работа на компютър, пътуването с кола или градски транспорт до офиса, както и липсата на разходки и спорт в почивното време. Това обаче неминуемо има своите жестоки последици върху нас. Тялото ни става по-податливо на заболявания и в същото време започва да остарява по-бързо. Затова е добре да компенсирате застояването през деня с движение през останалото време.

Малко вода

През деня е важно да осигурим на тялото си достатъчно вода, за да остане то добре хидратирано и съответно да запази здравето и младостта си по-дълго. Доказано е, че без достатъчно грижа отвътре (пиенето на вода и добра храна), кожата ни губи свежестта и младостта си. А със сигурност не искате да изглеждате с 10 или повече години по-възрастни, когато не ви коства никакво усилие просто да приемате повече вода. Ако забравяте да пиете през деня, инсталирайте приложение - има най-различни за целта, което да ви напомня да приемате достатъчно количество вода.

Неправилно хранене

Тук не става въпрос да залитате по всяка нова диета или през седмица да започвате режима на Дънов, за да е здраво и младо тялото ви. Съвсем не. Идеята е да ограничите вредните храни и да заложите на повече плодове, зеленчуци, пресни продукти. Ако се разровите, ще се изненадате колко фермерски пазари има, както и малки ферми, от които можете да си набавите добра храна на достъпни цени. Гарантирано ще изглеждате и ще се чувствате добре, а това е най-важното.

Липса на приятели и любов

Може би някои ще се изненадат, а за други ще се е съвсем логично, но когато не се чувстваме добре емоционално, съответно и не изглеждаме добре физически. Стресът, тъгата, липсата на приятели и позитивни емоции могат да съсипят тялото и красотата ни, ако това продължава прекалено дълго. Така че си наложете да се обграждате с добри приятели и любов (от партньор или близки), за да си създавате повече положителни мигове, да сте по-здрави и да запазите усмивката и младостта си за по-дълго.

Прекаляване със захарта

Тук вероятно ще ударим много хора в сърцето, но е факт - твърде много сладки неща могат да навредят и на здравето, и на младостта ни. Захарта е особено вредна и може да причини куп поразии в тялото ни. Затова се погрижете да я ограничите до минимум. Ако ви се хапва нещо сладко, изберете плод, черен шоколад или някой здравословен десерт. Хубавото е, че можете да си приготвите такъв бързо и лесно у дома, а в нета изобилства от рецепти за здравословни десерти. Опитайте!

Imasmi web loading