Секс и любов

5 предвестника на раздялата

10:42, April 03, 2020 | От New Me

                5 предвестника на раздялата

Не ги подминавайте

Вероятно сте запознати с печалната статистика, че почти всеки втори брак у нас приключва с развод. Какво остава тогава за другите връзки, които на практика е много по-лесно да бъдат приключени? 

Често се питаме къде се крие причината за нещастните отношения и какъв тип поведение предвещава раздяла, дори и след дълги години заедно.

Вижте знаците и не ги подминавайте.

Обвинения

Когато единият партньор намира вина в другия за почти всяко нещо и счита за нужно да натяква за това. Подобно поведение в някакъв момент започва да тежи и отчуждава двойката. Бъдете по-премерени, когато сипете взаимни обвинения и помислете дали не преминавате границата.

Лоша комуникация

Каквото и да си говорим, пълноценната комуникация е в основата на всички здрави и щастливи взаимоотношения. Затова в никакъв случай не трябва да бъде подценявана и пренебрегвана. Говорете с човека до вас и си споделяйте всичко. Това е най-сигурният начин да знаете какво се случва във връзката ви.

Прекалена ревност

Едва ли има някой, който да не е изпитвал ревност в даден момент от връзката си. Кога обаче това започва да тежи и да разделя двама души? Когато стане обсебваща и води до чести скандали и напрежение. Ако половинката ви е дала повод да ревнувате и смятате, че не можете повече да й имате доверие, най-добре проведете открит разговор това да се промени или потърсете щастието си другаде, ако нещата си остават същите. Няма да сте щастливи и ден, ако сте разкъсвани от съмнения дали пак не ви лъжат. Ако пък не си давате поводи за ревност, но въпреки това тя присъства сериозно във връзката ви, значи е време да промените коренно взаимоотношенията си, преди да сте ги разрушили тотално.

Зависимост от другия

Ако единият е почти изцяло зависим от партньора си - финансово или емоционално, това нарушава баланса във връзката. Отговорностите трябва да са поделени и всеки да е пълноценен във взаимоотношенията. Не бива да сте зависими един от друг и да си мислите, че държите по някакъв начин половинката в ръцете си. Бъдете партньори, не шеф и подчинен.

Манипулиране

Когато единият партньор се чувства зле във връзката и усеща, че другият го манипулира по различни начини. Като му вменява вина, подкопава самочувствието му, кара го да се съмнява в себе си и способностите си или го убеждава, че не дава достатъчно във взаимоотношенията. Това токсично поведение не може да се понесе за дълго и обикновено води до отравяне на връзката и неминуема раздяла.

Imasmi web loading