5 причини да обичате манго

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

30 Януари 2018

Мнозина подценяват този плод, а това наистина е голяма грешка. И веднага ще ви кажем защо. Ето 5 причини да заобичате мангото и да започнете да го хапвате много по-често...

Малко калории

Макар да си мислим, че мангото не е нискокалорично заради много сладкия му вкус, всъщност не е така. То съдържа малко калории, богато е на фибри и ще ви държи сити за по-дълго време. Също много добра новина е, че естествената му сладост ще задоволи желанието ви да хапнете нещо сладко и няма да посягате към храни с твърде много захар.

Вижте още: 5 психологически причини, които ни пречат да отслабнем

Супер хранително

Мангото съдържа над 20 витамини и минерали, и е много полезно за здравето. Може да ни осигури дневната доза витамин С, подсилва имунната система, заздравява венците и зъбите, прави кожата по-красива.

Помага при възпаления

Този плод има и противовъзпалителни свойства, включително заради съдържанието на витамин С и бета каротин. Скорошно проучване също поставя акцент върху противовъзпалителните свойства на мангото и се смята, че може да понижи риска от поява на някои ракови заболявания.

Вижте още: Отслабни без тежки диети в 10 стъпки

Нищо сложно

Може би мангото ви звучи като нещо много екзотично, но всъщност няма нищо сложно нито в набавянето, нито в рязането и хапването на плода. Със сигурност няма да ви затрудни повече от авокадото например. Можете да познаете зрялото манго, ако го стиснете нежно в ръка и то леко поддаде. Червеният цвят невинаги означава, че е зряло. Ако пък е твърдо и все още не е узряло, просто го оставете на стайна температура за няколко дни.

Прясно манго? Винаги

Хубавото е, че от този полезен плод можете да си набавите както през лятото, така и през зимата. Винаги ще ви подсили и ще ви е безкрайно вкусно. Експериментирайте с рецептите и вкусовете - няма да съжалявате!

Вижте още: 

Защо чиа?!

Какво е кетогенната диета?

Защо тези храни са толкова полезни?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща