5 растения, които трябва да имате в спалнята си

Photo by Kara Eads on Unsplash

Photo by Kara Eads on Unsplash

Автор: New Me

30 Април 2019

Спокойният сън е нещо, за което всички копнеем, но доста често ни се изплъзва. За да направите спалнята си още по-добро място за почивка, ето 5 растения, които ще ви помогнат.

Змийско растение

В списъка на НАСА то е на едно от челните места за пречистване на въздуха, затова си струва да го имате в поне една от стаите в дома си. Като естествен филтър, то не само ще поддържа по-чиста среда около вас, но и ще освежава стаите с наситения си зелен цвят.

Лавандула

Със сигурност сте наясно, че дори само ароматът на лавандула около вас може да ви успокои, да намали напрежението и стреса, натрупани през деня. Още по-добре за вас ще е да можете постоянно да разчитате на този успокояващ аромат около вас. Перфектно растение за спалнята ви, а и не само - заложете на лавандулата.

Филодендрон

Филодендронът със сърцевидни листа е един от най-добрите начини да се справите с проблема със сухия въздух у дома. А както знаем, той една от основните причини за респираторни проблеми и сухо гърло. В спалнята ви той ще освежава въздуха и ще се грижи за по-доброто ви здраве, докато спите.

Дяволски бръшлян

Не се стряскайте от името, това е много красиво и полезно растение за дома ви. И особено за спалнята ви. А най-хубавото е, че е изключително лесно за поддържане, и не изисква много светлина. Ще създаде и допълнителен ефект като декорация в стаята - можете да го оставите да се спуска от окачена саксия или да "пълзи" нагоре по стена или решетка. Здраве и красота в едно.

Папрат

Задължително обмислете да поставите поне една в спалнята си. Филтрира много от вредните частици и има нужда от повече вода, за да се чувства добре в дадена стая. Поливайте често вашата папрат и ще имате красиво зелено растение в дома си, а и естествен пречиствател за въздуха. Какво по-хубаво?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща