5 римейка, които непременно трябва да гледате

A Star Is Born Poster (2018)

A Star Is Born Poster (2018)

Автор: New Me

14 Април 2021

Когато чуем за римейк на популярен филм от миналото, почти винаги сме настроени за разочарование. Обикновено така и става. Но има няколко римейка, които са надминали предшествениците си и ще е огромен пропуск, ако не ги гледате.

Ето 5 страхотни филма, които публиката оценява дори с по-висок рейтинг от оригиналите.

Белязаният (1983)

Ал Пачино и Мишел Пфайфър вече звучат като формула за успех, но по-интересното е, че хората се влюбват истински в сюжета. А Тони Монтана си остава познато име и до днес. Именно неговата история проследява филмът - история за политика, убийства, жестокост и живота на подземния свят. Римейкът на едноименната лента от 30-те години на миналия век е по-успешен и остава запомнен като по-добрият филм от двата.

Мухата (1986)

Още един отличен римейк от 80-те години. Ексцентричен учен започва да преминава през страшни метаморфози, след като един от експериментите му се обърква зловещо. Филм, от който ще ви настръхне косата, а до самия край ще гледате със затаен дъх. Първият филм от 1958 г. е също изключителен за времето си, но публиката определя версията от 80-те като по-добрата. Ако не сте го гледали, сега е моментът.

Бандата на Оушън (2001)

Една от златните мини на Холивуд, която създаде цяла поредица от филми, на които публиката се наслаждава и до днес. Римейкът, събрал едни от най-известните и обичани актьори в последните десетилетия, буквално удари джакпота и като приходи, и като рейтинг. Особено с първия филм, станал емблематичен за новия век. И тъй като най-вероятно сте го гледали, препоръчваме ви да си пуснете едноименния филм от 1960 г. и да направите сравнение.

Човекът, който знаеше твърде много (1956)

Тук случаят е доста по-интересен. Любопитното е, че неповторимият Хичкок прави римейк на собствения си филм със същото име от 1934 г. И още по-любопитното е, че само геният на Хичкок може да се надскочи сам. Колкото и добре да е приета лентата от 30-те, с римейка си великият режисьор оставя поредната си класика. Приходите на филма от 50-те са огромни за онзи период, а рейтингът му и до днес е повече от добър. Никога не е късно да гледате филм на Хичкок, така че ви го препоръчваме горещо.

Роди се звезда (2018)

О, да! Сензацията на 2018 година с участието на Брадли Купър и Лейди Гага всъщност е римейк на друг емблематичен филм, само че от средата на миналия век. На нас лично ни е трудно да определим дали лентата с Джуди Гарланд, Джеймс Мейсън и Джак Карсън ни допада повече от тази с Купър и Гага. А и фактът, че филмът от 2018-а изпреварва минимално по рейтинг предшественика си в IMDb, говори, че и на милионите почитатели на историята също им е трудно да решат. Затова ви препоръчваме да гледате и двата - ще ви развълнуват еднакво силно, но ще оставят различен отпечатък в душата ви.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща