Здраве

5 сигнала, че плувате в опасен басейн

10:28, August 12, 2019 | От New Me

                5 сигнала, че плувате в опасен басейн

Следете за това, преди да влезете във водата

В сезона на големите горещини повечето от нас не можем да прескачаме достатъчно често до морето, затова търсим подходящ заместител близо до града. В най-масовия случай се ориентираме към басейните, които по това време на годината са препълнени.

Това обаче крие своите рискове. Ето как да познаете, че водата може да е опасна за здравето ви.

Водата не е кристално чиста

Ако има "мътни" места в басейна, това е ясен знак да не си и помисляте да влизате в него. Причината е, че това крие рискове от сериозно замърсяване на водата и лоша поддръжка на самия басейн. Вероятно последното нещо, което искате, когато отидете да се разхладите през лятото, е да пипнете инфекция.

Никой не следи за химикалите

Добрите басейни са тези, в които специално обучен персонал следи за нивата на химикалите във водата минимум няколко пъти на ден. Това означава, че евентуално би трябвало да виждате подобни проби поне два пъти през деня, докато сте на басейн. Ако няма и помен от такъв човек, се осланяте на късмета, че химикалите във водата са в норма. В противен случай може да се стигне до болки в тялото и неразположение.

Невероятната Грета Гарбо като Мата Хари във филма от 1931 г.

Фаталната Мата Хари - куртизанка, шпионин и легенда

Децата не са отделно

Малките деца и бебетата могат да са много сладки, но да сте в един басейн с тях, не е толкова добра идея. Те не могат да се контролират като възрастните, съответно могат да "заразят" водата с фекалии и урина. Така че винаги избирайте места, които имат обособени басейни за деца. Иначе рискувате да се сблъскате с бактерии и да застрашите здравето си.

Твърде много хора

Това много трудно може да се избегне в летните дни, но ако имате възможност, откраднете си делничен ден, за да отидете на басейн и да избегнете струпването на прекалено много хора във водата. На практика всеки нов човек в басейна увеличава бактериите и вирусите в него. Последното, което искате, е да се потопите в подобен "коктейл". 

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Знаците, че всичко между вас е приключило

Светлина и звук от басейна

Всеки знае за това, че електричеството и водата са последните, които биха вървяли ръка за ръка. Затова винаги имайте едно наум, когато се натъкнете на лампи, поставени на дъното на басейни, или озвучителни системи. Ако тези инсталации са остарели, те могат да са наистина много опасни. Така че ако нямате пълно доверие в поддръжката на басейна, то по-добре не рискувайте.

Imasmi web loading