Секс и любов

5 стъпки, които ще заздравят всяка връзка

11:54, March 10, 2020 | От New Me

                5 стъпки, които ще заздравят всяка връзка

Не се колебайте да минете през тях с половинката си

Колкото и да се обичате в една връзка, за всички е ясно, че само любовта не е достатъчна, за да издържат взаимоотношенията ви във времето. Нужно е да полагате усилия и да се грижите за отношенията си всеки ден, за да запазите чувствата си за дълго и да устоите на трудностите, през които ще преминете.

Затова ви предлагаме 5 изпитани ключа, които могат да заздравят всяка връзка и да ви помогнат да преминете през всички изпитания заедно.

Бъдете наистина заедно

Когато сте заедно, бъдете истински отдадени един на друг. Не се изкушавайте да ровите в телефона си, докато половинката ви стои да вас. Прекарвайте времето заедно пълноценно - споделяйте си, опознавайте се, не се страхувайте да си кажете всичко и да планирате общите си цели. Това ви сближава и ще предотврати отчуждението, което неимоверно ще дойде, ако не използвате смислено времето си заедно.

Покажете колко цените другия

Не си мислете, че е отживелица да кажете на партньора си колко го обичате, да му благодарите за нещата, които прави за вас, да изразите емоциите, които са вътре във вас - да го погалите, да го хванете за ръката, да го целунете. Всеки има нужда да знае, че е обичан и ценен. А когато показвате любовта си на човека до вас, го провокирате и той да ви отвърне същото.

Силата на целувката по челото

Забравете за обвиненията и обидите

Нищо не наранява по-силно от лошите думи, които чуваме от устата на най-близкия си човек. Затова си обещайте един на друг никога и при никакви обствоятелства да не изричате обиди, които да оставят траен отпечатък в душата на другия. Разбира се, всеки може да се ядоса и да избухне - това е човешко, но не оправдава умишленото нагрубяване на партньора. Затова по никакъв начин не го толерирайте. Както и взаимните обвинения - другият човек не може да е отговорен за щастието или удовлетвореността ви. Вие сами създавате средата около себе си, така че се опитвайте винаги с компромиси и взаимно уважение да вървите напред.

Планирайте заедно

Покажете си, че държите един на друг и се виждате заедно и след време. Правете си заедно планове, поставяйте си съвместни цели и обсъждайте действията и напредъка си. Доказано е, че когато двама души са отдадени и гледат в една посока по най-важните теми, тогава и връзката им е по-здрава. Затова не се страхувайте да кроите планове заедно и да си кажете открито какво искате от взаимоотношенията си.

Показвайте си подкрепа - винаги!

Всеки от вас ще има моменти, в които да е сринат, разочарован, да не знае накъде да поеме и какво да направи. Както и обратното - ще знае точно какво иска да постигне, но да му липсва смелост и подкрепа да го направи. Именно там е ролята на партньора - да успокои, да вдъхне сили и кураж, и да каже, че ще е до другия, каквото и да стане. Само така ще се измъквате взаимно от тежки ситуации и ще си помагате да полетите в амбициите и мечтите си. А това ще направи връзката ви много по-силна.

Imasmi web loading