Здраве, Любопитно

5 сутрешни навика на щастливите хора

16:32, November 07, 2017 | От New Me

                5 сутрешни навика на щастливите хора

...защото да се събудиш и да хукнеш по задачи не е най-добрата идея

Често се случва да се събудим от алармата на телефона, да хукнем към кухнята за кафе, оттам към банята за душ и после към поредния забързан ден. Оказва се, че има няколко сутрешни ритуали, които ще ви приближат към щастието. Не е шега, малки са, но доста ефикасни.

Бъди благодарен

Всеки нов ден е повод да кажеш "благодаря" за това, че си жив. Винаги има причина да бъдеш благодарен за възможността да изживяваш моменти, да бъдеш благодарен за нещата, които имаш, и за възможността да постигаш мечтите си.

Не се затваряй и не се фокусирай върху нещата, които нямаш, защото това ще доведе до разочарование и страдание. Кажи на глас благодарността си или просто го помисли, изборът е твой, въпросът е да го почувстваш.

Премисли намеренията си за деня

Мислите ти са оново, което оформя реалността. Ако възнамеряваш да правиш нещо, помисли върху него. Ако искаме да бъдем щастливи, правим това, което знаем, че ни носи наслада. Така е и с плановете за деня – преди да станем от леглото е добре да си подредим целите в главата и да си кажем, че ще ги постигнем през деня.

Вижте още: (Поне) пет причини защо да носиш слънчеви очила

Направи пет дълбоки вдишвания

Дишането е това, което ни държи живи. Дъхът е невероятно мощен и може да ни отведе в съзнанието ни и да подреди мислите ни. Прекалено често дишаме твърде плитко, което на практика не окислява органите ни. Може би е време да го промениш...

Вдишвай и издишай дълбоко, толкова дълго, колкото е удобно, за да се почувстваш освежен веднага след събуждане. Трябва да почувстваш, че стресът и напрежението изчезват. И едва след това да започнеш деня си.

Усмивка без конкретна причина

Усмивката е един от най-добрите безплатни трикове в живота. Доказано е, че усмивките намаляват стреса, кръвното налягане и засилват имунната система. Така че – усмихнете се и едва след това се надигнете от леглото.

Вижте още: Затлъстяването – свързано с 13 вида рак

Прости си грешките от вчера

Надали някой може да се похвали, че има перфектен живот....Всеки прави грешки и в това няма абсолютно нищо страшно. Признай си, че си допуснал грешка, не можеш да промениш миналото, но можеш да продължиш. Променяме се през цялото време, независимо дали го осъзнаваме или не. Ние не сме същите хора, които бяхме вчера, преди една година или преди десетилетие.

Всички сме преживели достатъчно поради една или друга причина. Така че най-добре сутрин просто да си простим и да започнем деня с усмивка.

Вижте още:

Убийствените навици на хронично нещастните хора

Невероятните неща, които тялото ни прави всеки ден

Ефектът „Дънинг-Крюгер”

Тези психологически трикове ще променят живота ти

 

 

Imasmi web loading