Домът

5 трика за добра енергия в дома (според Фън шуй)

17:06, October 11, 2019 | От New Me

                5 трика за добра енергия в дома (според Фън шуй)

Струва си да ги пробвате

Всички обичаме да усещаме дома си уютен и в хармония, за да можем да си почиваме пълноценно в него след дългите, уморителни и стресиращи работни дни.

Според Фън шуй обаче има и няколко допълнителни трика, с които да подобрите енергията в дома си. Нищо не ви коства да ги пробвате и определено ще забележите положителната разлика.

Входната врата трябва да е в перфектно състояние. Тя символизира на практика входа към вашето местенце, към вашата си крепост. Важно е да не е изпочупена, надраскана или с други проблеми. Дори да нямате пари да я смените, винаги можете да намерите начин да я освежите с минимален бюджет. Или просто сложете цвете до нея, веднага ще има ефект.

Коридорите да са разчистени. Във Фън шуй коридорите в дома са като символи на пътищата в живота ви. Затова не трябва да ги затлачвате с боклуци и множество предмети, които да ви спъват - буквално и преносно. Коридорите ви, също като пътищата ви, трябва да са отворени и без препятствия.

Без натрупана мръсотия в кухнята и мивката. В този случай кухнята отразява благополучието и изобилието (храната) в дома ви. Затова в нея не трябва да се задържат мръсни съдове, стара храна или каквито и да било излишни неща. Намерете начин да почиствате всяка вечер използваните съдове и да разтребвате кухнята си, за да сте в хармония в семейството.

Леглото не трябва да е при вратата. За да запазите баланса и добрия си сън, според Фън шуй, е важно да разположите правилно леглото си в спалнята. Това значи да не е на една линия с вратата на стаята, за да не се влияе енергията ви от случващото се навън. 

Тоалетната чиния винаги да е затворена. Както можете да се досетите, това не е направено с естетична идея, въпреки че в ежедневието го прилагаме именно с тази цел. Просто се смята, че ако не спуснем капака на чинията отгоре, богатството и благополучието ни ще се изпарят от вкъщи.

Независимо дали ще последвате тези съвети или само част от тях, със сигурност повечето ще спомогнат домът ви да стане по-подреден и приветлив, а енергията и настроението, които създава - по-добри.

Imasmi web loading