Любопитно

5 въпроса и ще се разделиш с миналото

09:03, December 11, 2019 | От New Me

                5 въпроса и ще се разделиш с миналото

Понякога да се обърнеш и да тръгнеш напред е изключително трудно. Но ако си зададеш няколко въпроса, ще успееш далеч по-лесно...

Понякога е трудно да загърбиш миналото. Всички ние гледаме назад към старите времена понякога със съжаление. Липсват ни стари приятели, стари любими и стари места също.

Но това, че сте останали в миналото, не ви дава възможност да бъдете пълноценен в настоящето. И така, какво можем да направим, за да излезем от миналото? Започнете, като разгледате тези 5 неща:

Как миналото служи на настоящия момент?

Не е задължение на миналото непременно да служи на настоящия момент във времето, но все пак е справедлив въпрос. Какво прави миналото за вас в този момент? Дали задържането върху него обогатява настоящето ви по някакъв начин?

Същият човек ли съм?

Когато определяте дали е здравословно да се придържате към миналото, помислете дали сте същият човек, какъвто сте били тогава. Имате ли същите вярвания? Етични убеждения? Имате ли същите интереси? Бихте ли направили нещо различно?

Има ли какво да спечелим от миналото?

Отговорът на този въпрос почти винаги е не.Освен ценните уроци, наистина няма какво толкова много да се вземе от нещата, които са се случвали в миналото. Но това води до друг въпрос:

Научих ли си урока?

Част от всяка объркана ситуация, част от всеки провал и всеки неуспех, е научаването на вашия урок. Ако сте научили от миналото, значи е време да продължите напред.

По-щастлив ли съм в настоящия момент?

Ако отговорът на това не е категорично да, може би трябва да помислите как да направите някои промени.

Imasmi web loading