Секс и любов

6 любови, които всеки среща в живота си

12:09, October 15, 2018 | От New Me

                6 любови, които всеки среща в живота си

Независимо дали сте ги познали и как са приключили...

Всеки ги е изпитвал и всеки е запазил силни спомени от тях, както и немалко уроци. Ето шестте типа любов, които срещаме в живота си.

Детската любов

Това е първият ни досег с романтичните чувства - когато сме все още деца и всичко е розово. Често тази любов си остава чисто платонична и дори неразкрита или несподелена. Просто защото сме малки и се задоволяваме с това да помечтаем за любовта си, вместо да я изживеем. Може да е момчето от съседния чин или от апартамента на горния етаж. И точно колкото бързо е дошла, обикновено така бързо си и отива. Но споменът за първата детска любов остава.

Вижте още: 7 урока за перфектната връзка

Първата любов

Тук вече говорим за нещо далеч по-осъзнато. Вече не сме деца и сме усетили първите силни чувства. Не сме спали от вълнение, чудили сме се как да завържем разговор и как да спечелим сърцето на човека, който е събудил първата ни любов. Разбира се, тя невинаги има щастлив край и силни взаимни чувства. Но определено уроците, на които ни е научила, остават едни от най-големите.

Вижте още: ТЕСТ: Колко близки сте наистина?

Физическата любов

Всеки е имал по една такава връзка. Базирана повече на физическите взаимоотношения. Обикновено в по-млада възраст, когато забавлението е онова, към което се стремим, а не дълбоките и сериозни връзки. Специфичното за този тип любов е, че се изчерпва изключително бързо. Но именно тя ни научава, че само външният вид и сексът не са достатъчни, за да имат двама души връзка. Така започва търсенето на по-дълбоката любов.

Вижте още: 6 неща, които мъжът търси в жената

Истинската любов

Без значение дали е последната ви любов или просто пътищата ви са се разделили в някакъв момент. Това е любовта, по която мерите и сравнявате всичко останало. Любовта, която е оставила най-трайни следи в душата и живота ви и ви връща винаги към спомените с човека, когото смятате, че сте обичали най-истински и най-силно в живота си.

Вижте още: Знаците, че не те заслужава

Приятелската любов

Без приятелство в една връзка не става, но и само с приятелство любов не се разпалва. И въпреки това много хора влизат в такива връзки, в които с половинката си са повече като съквартиранти и приятели, отколкото като партньори. Най-често такива връзки се изграждат, когато сме разочаровани от предишния си опит, или ако смятаме, че това е най-доброто, което можем да имаме като взаимоотношения в момента.

Вижте още: Сигналите, че половинката те обсебва

Практичната любов

Това е онзи тип любов, в който превес взима разумът, вместо сърцето. Когато избираме партньора си - онзи, който ни се струва по-стабилен, по-балансиран или по-подходящ за семейство. За съжаление, не всеки има щастието тази любов да се припокрива с истинската му. Но понякога решава, че това е по-добрият избор в името на семейството и децата.

Imasmi web loading