Домът

6 неща, които не трябва да държите в банята си

00:29, August 03, 2019 | От New Me

                6 неща, които не трябва да държите в банята си

Изненадващо

Често слагаме какви ли не предмети в банята, но това съвсем не означава, че мястото им е там. Ето няколко неща, които сме свикнали да държим в банята, но не трябва...

Лекарства

Не се залъгвайте, че е добра идея да ги сложите в шкафчето. Както знаете, почти всички лекарства трябва да се съхраняват при определена температура и други специфични условия. Това автоматично прави банята неподходяща за тях - има значителни температурни промени и влага.

Бижута

Вероятно ще сте изненадани, но е вярно. Влагата влияе зле върху бижутата, ускорява процеса на окисляване и може да доведе до неприятни петна и оцветяване. Далеч по-добра идея е да държите ценните си накити на сухо място.

Гримове

За да запазят максимално дълго качествата си, гримовете трябва да се съхраняват при определена температура. Това прави банята неподходяща за тях. 

Парфюми

Отново - топлината и влагата ускоряват процеса на окисляване, съответно баните допринасят за по-бързото разваляне и отслабване на аромата. А не бихте искали това, нали?

Техника

Тук говорим за случаите, когато не е водоустойчива. Често държим радио или други уреди в банята за улеснение. Влагата обаче води до по-бързо амортизиране и повреди. Затова избягвайте подобни решения.

Книги

Идеята за книга и чаша вино във ваната или друга ситуация в банята може и да ви звучи добре. Но истината е, че почти нищо не съсипва книгите ни така бързо, както влагата. Затова и банята е последното място, на което трябва да оставяте книги.

Imasmi web loading