Домът

6 неща помагат да продадеш имот по-бързо и за повече пари

22:59, July 12, 2019 | От New Me

                6 неща помагат да продадеш имот по-бързо и за повече пари

Доказано

Като изключим традиционните неща, които хората включват, когато търсят жилище - локация, комуникативност, тип строителство и други, има няколко дребни подобрения в дома, които ще ви помогнат да продадете имота си по-бързо и дори на по-добра цена. 

Вижте кои са, според данни, извадени от брокери.

Модерна кухня

Дори да не продавате с мебелите, ако сте си направили труда да реновирате и модернизирате кухнята си малко, това може да ви помогне значително. Разкъртването на стени и прокарването на нови тръби, предвиждане на място за миялна машина и др., може да отблъсне част от купувачите. Днес дамите много ценят удобството в кухнята и държат да го имат. А статистиките сочат, че добрата кухня може да вдигне цената с до 1,5%.

Иновативни решения

Замислете се за умни варианти и технологични иновации в апартамента. Например един слънчев бойлер може много да привлече купувачите, защото в топлите месеци ще им спести нагряването на водата на ток, а ще се използва само слънцето. Съответно в горещите летни месеци за топла вода ще се дават точно 0 лева. Примамливо, нали?

Подово отопление

Друг сериозен проблем при търсенето на жилище, е начинът на отопляване. Никой, който ще купува дом, не иска да инвестира парите си в нещо, което ще води до високи сметки. Така че, ако сте продавач, това е разход, който ще ви се отплати. Подовото отопление е привлекателен вариант за купувачите и може да ви помогне да вдигнете продажната цена с до 3%.

Гранит

Популярен и силно предпочитан сред купувачите. Плотове и други акценти от гранит са винаги добра идея за имот, който се опитвате да продадете бързо и на добра цена. Помислете къде можете да го добавите.

Акцент в стената

Никой не казва да правите основен ремонт в жилището, което искате да продадете, но трябва да сте наясно, че е много важно да изглежда добре, а не като някоя дупка, ако искате да му вземете добри пари. Т.е. поне на повърхността всичко трябва да изглежда добре. Затова и малките акценти в стените - тапет, една стена, боядисана в друг цвят, малко красиви плочки или тухли, ще придадат изключителен уют на всяка стая. А всеки търси именно усещането за дом, когато се оглежда за жилище.

Идейна баня

Според размерите, но дори и да не разполагате с много място, пак можете да оставите силно впечатление у купувачите. Чупки, ниши, красиви светлини, модерни душове, нестандартни душ-кабини. Толкова много варианти, а не е нужно и да са много скъпи. Трябва ви само малко въображение. Жилищата с добра баня се продават с около 38 дни по-бързо от останалите.

Imasmi web loading